Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tunnbrödsblöta

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

På mammas vis

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Värm mjölken med salt i en panna(plateau) 2. Bryt itu en skiva tunnbröd och lägg ner i den mjölken. Låt den blötas ca 20-30 sek. 3. Lägg en klick smör på en tallrik och ta upp brödet med en hålslev. 4. Skär en bit korv till och servera.
  2. Fast food på gammalt torparvis!!

Kommentarer (2)

  • miramamman 8 januari 2009

    Till min blöta använder jag hembakt tunnbröd (ljusungsbröd), annars ett som är bakat på mjölk, den ska doppas i skyn från den kokta skinkan (kan drygas ut med köttbuljong om det är lite) Jag sparar alltid skyn i frysen och så äter vi blöta efter jul, när vi har nog mycket sky. Till blötan äter vi skinka kall eller värmd i skyn.

  • miramamman 8 januari 2009

    Till min blöta använder jag hembakt tunnbröd (ljusungsbröd), annars ett som är bakat på mjölk, den ska doppas i skyn från den kokta skinkan (kan drygas ut med köttbuljong om det är lite) Jag sparar alltid skyn i frysen och så äter vi blöta efter jul, när vi har nog mycket sky. Till blötan äter vi skinka kall eller värmd i skyn.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.