1. Värm mjölken med salt i en panna(plateau)
2. Bryt itu en skiva tunnbröd och lägg ner i den mjölken. Låt den
blötas ca 20-30 sek.
3. Lägg en klick smör på en tallrik och ta upp brödet med en hålslev.
4. Skär en bit korv till och servera.
Till min blöta använder jag hembakt tunnbröd (ljusungsbröd), annars ett som är bakat på mjölk, den ska doppas i skyn från den kokta skinkan (kan drygas ut med köttbuljong om det är lite)
Jag sparar alltid skyn i frysen och så äter vi blöta efter jul, när vi har nog mycket sky.
Till blötan äter vi skinka kall eller värmd i skyn.
miramamman8 januari 2009
Till min blöta använder jag hembakt tunnbröd (ljusungsbröd), annars ett som är bakat på mjölk, den ska doppas i skyn från den kokta skinkan (kan drygas ut med köttbuljong om det är lite)
Jag sparar alltid skyn i frysen och så äter vi blöta efter jul, när vi har nog mycket sky.
Till blötan äter vi skinka kall eller värmd i skyn.
Till min blöta använder jag hembakt tunnbröd (ljusungsbröd), annars ett som är bakat på mjölk, den ska doppas i skyn från den kokta skinkan (kan drygas ut med köttbuljong om det är lite) Jag sparar alltid skyn i frysen och så äter vi blöta efter jul, när vi har nog mycket sky. Till blötan äter vi skinka kall eller värmd i skyn.
Till min blöta använder jag hembakt tunnbröd (ljusungsbröd), annars ett som är bakat på mjölk, den ska doppas i skyn från den kokta skinkan (kan drygas ut med köttbuljong om det är lite) Jag sparar alltid skyn i frysen och så äter vi blöta efter jul, när vi har nog mycket sky. Till blötan äter vi skinka kall eller värmd i skyn.