Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljknutar

 
Skriv ut

Perfekta till kaffet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en skål. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Rör ut jästen i degspadet. Tillsätt ägg, socker, hjorthornssalt och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg.
  2. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Arbeta degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangel.
  3. Bred på smör och strö över vaniljsocker och kardemumma. Vik degen dubbel och skär i remsor.
  4. Forma till knutar och låt jäsa på bakpappersklädd plåt i 30 minuter. Grädda i 250 grader, 8-10 minuter. Pensla de varma bullarna med smör och doppa dem i socker

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.