Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljsmulrutor

(8 kommentarer)  
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Vaniljsmulrutorna gör man snabbt och lätt i matberedaren

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader. Smörj och bröa en form ca 22 x 32 cm. Blanda samman 3 dl av mjölet med socker, vaniljsocker, vaniljsåspulver, bakpulver och matfett i en matberedare. Ta undan 2 dl utav den smuliga massan och tillsätt den sparade decilitern vetemjöl, ägg och mjölk. Kör hastigt samman till en slät smet. Bred ut smeten jämt i formen och strö över de sparade smulorna. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 12- 15 min. Skär upp i rutor då kakan kallnat.

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • Bumbis 6 juni 2011

    Gjorde dessa förra sönddagen. Lättbakade och goda.

  • Cassiopeya 25 juni 2011

    Dessa verkar goda och enkla, måste provas!

  • Varg218 1 juli 2011

    Verkar trevliga, men vadå "ta undan 2 dl av den smuliga massan och tillsätt den sparade decilitern mjöl?" Ska man inte använda allt?!

  • holmba 1 juli 2011

    Visst ska du använda allt. De 2dl som du har sparat ska strös över smeten i formen innan du ska grädda kakan.

  • chlindgren 9 juli 2011

    Jättegott och enkelt!! Gott att ta ut lite tidigare så den är lite kletig i mitten. Gästerna mumsade i sig friskt.

  • Corellis 7 augusti 2011

    Enkel och jättegod kaka! Kommer garanterat att bakas fler gånger! Tummen upp från mig!

  • Cassiopeya 29 januari 2012

    Enkel kaka, helt okej, men lite smaklös. Trodde att "smulet" ska ligga ovanpå kakan, men det sjönk ner och blandade sig med smeten.

  • Cassiopeya 10 februari 2012

    Fast måste nog ändå säga att de är perfekta att ha i ugnen och ta upp vid tillfälle :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.