Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljsmulrutor

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Vaniljsmulrutorna gör du snabbt och lätt i matberedaren. Ur Allers nr 21/11.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°. Smörj och mjöla en liten långpanna som mäter ca 22x32 cm eller klä den med bakpapper.
  2. Hacka snabbt samman 3 dl av vetemjölet med socker, vaniljsåspulver, vaniljsocker, bakpulver och matfett i en matberedare. Ta undan 2 dl av den smuliga massan tillsätt det sparade vetemjölet, ägg och mjölk. Kör hastigt samman till en slät smet.
  3. Bred ut smeten jämnt i formen och strö över de sparade smulorna. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 12-15 minuter. Skär upp i rutor då kakan kallnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.