Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegobullar i keftasås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

190 kalorier per portion En vegetarisk rätt med låg fetthalt och få kalorier. Servera gärna med kokt ris men lägg då på kalorier per portion.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Såsen:
  2. Skala och finhacka löken. Pressa vitlöken. Lägg alla ingredienser i en stor kastrull, låt det koka upp och sedan koka på svag värme i ca 1 timma.
  3. Vegobullar:
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Skala och finhacka löken, lägg den i en kastrull och häll på vatten och lägg i buljongtärningen. Låt koka på svag värme ca 10 minuter. Häll upp i en skål och låt blandningen svalna.
  6. Tillsätt quorn och övriga ingredienser, blanda väl till en smidig färs och forma färsen till 12 bollar.
  7. Lägg vegobullarna i en ugnsfast form,stek dem i ugnen tills de har fin färg och är genomstekta 25-30 minuter.
  8. Lägg vegobullarna i såsen och låt sjuda 5 minuter innan de serveras.
  9. Servera vegobullarna med kokt ris och häll såsen över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.