190 kalorier per portion
En vegetarisk rätt med låg fetthalt och få kalorier.
Servera gärna med kokt ris men lägg då på kalorier per portion.
Instruktioner
- Såsen:
- Skala och finhacka löken. Pressa vitlöken.
Lägg alla ingredienser i en stor kastrull, låt det koka upp och sedan koka på svag värme i ca 1 timma.
- Vegobullar:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och finhacka löken, lägg den i en kastrull och häll på vatten och lägg i buljongtärningen. Låt koka på svag värme ca 10 minuter. Häll upp i en skål och låt blandningen svalna.
- Tillsätt quorn och övriga ingredienser, blanda väl till en smidig färs och forma färsen till 12 bollar.
- Lägg vegobullarna i en ugnsfast form,stek dem i ugnen tills de har fin färg och är genomstekta 25-30 minuter.
- Lägg vegobullarna i såsen och låt sjuda 5 minuter innan de serveras.
- Servera vegobullarna med kokt ris och häll såsen över.
Publicerat den
6 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar