- Serverar: 4 portioner
- Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut
Mycket god och lite nyttigare än vanlig baguett.
Instruktioner
- Rör ut jästen i lite av vattnet (37 grader). Blanda i resten av vattnet, yoghurt, salt, socker och 1 liter mjöl.
- Arbeta degen väl, gärna så länge som 10 minuter, lång tid ger segare, godare bröd. Låt jäsa i 1–2 timmar.
- Knåda degen på mjölat bakbord. Skär degen i 4 lika stora bitar. Baka ut baguetterna genom att rulla ut längder och sedan tvinna dem lite.
- Låt jäsa i ytterligare 30 minuter på plåten.
Grädda mitt i ugnen på 225 grader i cirka 20 minuter.
Publicerat den
9 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Bakade dem med vanligt mjöl och naturell youghurt med vaniljsmak. Mycket gott tyckte familjen
verkar gott :D