Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Yoghurtbaguetter

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Mycket god och lite nyttigare än vanlig baguett.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i lite av vattnet (37 grader). Blanda i resten av vattnet, yoghurt, salt, socker och 1 liter mjöl.
  2. Arbeta degen väl, gärna så länge som 10 minuter, lång tid ger segare, godare bröd. Låt jäsa i 1–2 timmar.
  3. Knåda degen på mjölat bakbord. Skär degen i 4 lika stora bitar. Baka ut baguetterna genom att rulla ut längder och sedan tvinna dem lite.
  4. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter på plåten. Grädda mitt i ugnen på 225 grader i cirka 20 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Christina56 24 juli 2008

    Bakade dem med vanligt mjöl och naturell youghurt med vaniljsmak. Mycket gott tyckte familjen

  • MelleBandolo 10 januari 2009

    verkar gott :D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.