En god dessert till alla tillfällen.
Instruktioner
- Hacka samman mjöl, salt och margarin.
Tillsätt yoghurt och vatten. Arbeta snabbt ihop degen, den skall inte bli varm.
Låt degen vila en halv timme under en köksduk.
- Kavla ut degen i en form med löstagbar botten (24 cm i diameter).Tryck upp deg på kanterna, nagga bottnen och ställ den i frysen ca 30 min.
Grädda i ugnen på 200 grader i ca.20 min (den ska vara genomgräddad).
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Blanda yoghurt med ananaskross, citronskal och saft, äggulor, mandariner och solroskärnor.
- Krama ur, smält gelatinbladen och blanda med lite av yoghurtsmeten. Rör sedan gelantinblandningen ner i resten av yoghurtsmeten.
- Vispa äggvitorna och strösocker till skum. Blanda de vispade äggvitorna under yoghurt / fruktblandningen.
- Fyll pajskalet med fyllningen och strö över de resterande solroskärnorna.
- Ställ kallt i minst 3 tim före servering.
Publicerat den
12 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar