Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Yoghurtcake

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

En god dessert till alla tillfällen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman mjöl, salt och margarin. Tillsätt yoghurt och vatten. Arbeta snabbt ihop degen, den skall inte bli varm. Låt degen vila en halv timme under en köksduk.
  2. Kavla ut degen i en form med löstagbar botten (24 cm i diameter).Tryck upp deg på kanterna, nagga bottnen och ställ den i frysen ca 30 min. Grädda i ugnen på 200 grader i ca.20 min (den ska vara genomgräddad).
  3. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Blanda yoghurt med ananaskross, citronskal och saft, äggulor, mandariner och solroskärnor.
  4. Krama ur, smält gelatinbladen och blanda med lite av yoghurtsmeten. Rör sedan gelantinblandningen ner i resten av yoghurtsmeten.
  5. Vispa äggvitorna och strösocker till skum. Blanda de vispade äggvitorna under yoghurt / fruktblandningen.
  6. Fyll pajskalet med fyllningen och strö över de resterande solroskärnorna.
  7. Ställ kallt i minst 3 tim före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.