Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frusen yoghurtcake med mynta

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Perfekt påskdessert. Frusen dessert på knaprig knäckebotten. Serveras med svenska äpplen och mynta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tårtbotten: Krossa knäcke i en matberedare och blanda med havregryn och smält smör. Rör i socker och kanel. Klä in en rund bakform med löstagbar botten i smörpapper och fördela smeten på den. Platta till. Grädda i 175°C i 10 min. Låt svalna.
  2. Frusen yoghurtcake: Vispa äggulor och florsocker luftigt. Vispa även grädden hårt vid sidan av. Vänd försiktigt ner grädden i äggblandningen och tillsätt yoghurt samt äppelmos. Smaka av med cognac på slutet. Fördela smeten i formen och ställ in i frysen, täck med plast och låt stå i minst 8 timmar. Tårtan går att förbereda dagarna innan den ska serveras. Håller i frys 3 veckor.
  3. Mynta- och äppelkompott: Blanda äppelbitarna med citronsaft så de inte mörknar. Blanda sedan i florsocker, vanilj, myntablad och cognac. Låt mogna i kylen ca 1 timme.
  4. Servera tårtan i bitar med en klick kompott.
  5. Tips: Välj Leksandsbröd och Svenska Äpplen från Äppelriket, märkta med Svenskt Sigill.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.