Perfekt påskdessert. Frusen dessert på knaprig knäckebotten. Serveras med svenska äpplen och mynta.
Instruktioner
- Tårtbotten:
Krossa knäcke i en matberedare och blanda med havregryn och smält smör. Rör i socker och kanel. Klä in en rund bakform med löstagbar botten i smörpapper och fördela smeten på den. Platta till. Grädda i 175°C i 10 min. Låt svalna.
- Frusen yoghurtcake:
Vispa äggulor och florsocker luftigt. Vispa även grädden hårt vid sidan av. Vänd försiktigt ner grädden i äggblandningen och tillsätt yoghurt samt äppelmos. Smaka av med cognac på slutet. Fördela smeten i formen och ställ in i frysen, täck med plast och låt stå i minst 8 timmar. Tårtan går att förbereda dagarna innan den ska serveras. Håller i frys 3 veckor.
- Mynta- och äppelkompott:
Blanda äppelbitarna med citronsaft så de inte mörknar. Blanda sedan i florsocker, vanilj, myntablad och cognac. Låt mogna i kylen ca 1 timme.
- Servera tårtan i bitar med en klick kompott.
- Tips: Välj Leksandsbröd och Svenska Äpplen från Äppelriket, märkta med Svenskt Sigill.
Publicerat den
11 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar