Förrätt: tre små snittar med laxtartar, Skagenröra och sist men inte minst god - rökt ål!
Huvudrätt: Canard la orange med potatisgratäng
Dessert: några goda ostar med fikonröra
Vid tolvslaget blir det piroger med soltorkade tomater och fetaost till bubblet!!
GOTT NYTT ÅR!!
sallemanda31 december 2007
Jag hade tänkt att göra en enkel bönsoppa med klös och en klick creme fraiche till förrätt
sedan en couscous salld med halloumi, stekta champinjoner och foccacia muffins till det
en massa olika julgodis till efterrätt med den mjuka pepparkakan som jag hittat här som huvudefterrätt.
Vi blir 8 vuxna varav de flesta är vegetarianer så jag gör hel vegetariskt!
fördrink är en klassiker på vitt vin, sprite och frusna frukter
Gott nytt år allihopa och lycka till med matlaget
Thordsson31 december 2007
Eftersom gammelmormor kommer på besök (89 år) så ska vi ha kroppkakor (ölands landskapsrätt), då behövs ingen förrätt men efterrätt ät ju ett måste om man ska överleva till tolvslaget. Vi ska ha Vit choklad och bananmousse m sirapsflarn. Lägger in receptet idag, borde väl finnas inm ett par dagar.
Gott Nytt allihop!
mammamus29 december 2008
Kaffemarinerad fläskfilé
4 personer
Marinad
½ dl kallt starkt kaffe
½ dl balsamvinäger
½ dl soja
½ dl oystersås (ostronsås)
Blanda alla ingredienserna till marinaden. Lägg i fläskfilén och låt ligga i cirka 4 – 5 timmar. Bryn sedan köttet i het stekpanna på alla sidor.
Lägg sedan filén i en eldfast form med termometer i och ställ in i ugnen på 180 grader tills temperaturen i filén stigit till 60 – 65 grader.
Fräs löken, lagerblad, timjan, katrinplommonen och sockret. Slå på rödvin och fond. Koka på svag värme i cirka 20 minuter. Smaka av med farinsocker och balsamvinäger. Sila sedan alltsammans till en ren kastrull. Red med majzenamjöl till rätt konsistens.
Serveras med potatisgratäng eller råstekt potatis.
Tokloke29 december 2008
Skrivet av Amika den 29 dec 2007
Vi ska ha krustader med kräft och vitlöksröra till förrätt. . :)
Det lät både enkelt o gott, (Y)skulle passa mej och de mina perfekt.
Du har möjligtvis inget "recept"?!:)
ros29 december 2008
:)Vi ska till goda vänner för att fira nyår.
Jag vet att det alltid är god och vällagad mat.
Vi behöver inte komma hem hungriga.
Gott slut och ett Gott Nytt År!(Y)(Y)(Y)
lillawe29 december 2008
Jag gör det nog lite krångligt för mig, men tur att min man också gillar att laga mat.
Så här ser vår meny ut. Drinktilltugg: Löjromstoast och en renmoussetoast till det en Dry martini.
Middag:(L)
Gratinerad hummer med västerbottensost
Buljong med strimlade grönsaker, svampbröd eller ett knäcke av örter.
Renfilé, ripa, potatis bakelse, hjortron, lingonsås.
Ost bricka
Gino med vaniljglass
Kaffe:D
lillawe29 december 2008
Glömde önska ett Gott Nytt År till er alla!!!
Barnfamilj29 december 2008
Åh vad det vattnas i munnen av att läsa alla era planer. Här blir vi endast två vuxna och två barn som firar i all enkelhet. Personligen försöker jag få igenom följande meny:
Förrätt: Toast med avocadosmör och räkor
Huvudrätt: Ugnsstekt kycklingfilé, hasselbackspotatis och béarnaisesås
Efterrätt: Någon form av glasskapelse
Tyvärr har resten av familjen gaddat ihop sig och insisterar på att vi ska ha tacos. Vi får väl se vem som får sin vilja igenom. :p
Gott Nytt År!
cika6129 december 2008
:'( Hjälp har bjudit hem barnen med resp till lördag dock ej någon särskild helgdag men ändå vill bjuda på nåt fint har en stelfrusen lax jag tänkte slänga in i ugnen men vad servera till de är inte förtjusta i potatis och en vegis samt laktosintolerant.
Har ni nåt tips?
Kicki829 december 2008
Nu är det bestämt
Förrätt: Västerbotten Royal
Varmrätt: Fläskfilé med höjdarsås och potatisbakelser istället för potatis och grönsaker.
Efterrätt: Sivs chokladkaka med hallonglass
Champagne tilltugg och champagne.
Gott Nytt År
a4an29 december 2008
Vi ska hem till min farbror, bara jag och päronen kvar, de andra "barnen" har gått till sina egna ställen, men jag känner inte för att gå än på ett tag för maten vi får, får man bara en gång om året och, jag framför allt, vill inte missa den hehe :P för vi ska äta
förätt; Hummer med hummersås och en massa ost och gosaker på,
huvudrätt; flamberad oxfile med såser och hasselbacks potatis,
efterätt; har vi svanfan som vi kallar den, hehe
det är två marängplattor som har formen som en svan, och mellan dom två är det fyllt med glass, bär, grädde och småmaränger. Det är SUPER!! :D :D sedan när den serveras är det massa tomtebloss nerstuckna i glassen som lyser på bordet, lite flashigt sådär :D
MatAnders30 december 2008
Skrivet av sessan_2 den 30 dec 2007
Skrivet av SaraW den 29 dec 2007
Vi är 18 vuxna varav två vegetarianer. Och stundtals känns det som om jag tagit vatten över huvudet..=)
Till fördrinken blir det dillscones med rökt lax och pepparrot.
Som förrätt serveras chèvremousse med balsamreduktion och parmaskinka.
Till varmrätt blir det en kaffemarinerad fläskfilé med potatispuré smaksatt med västerbottenost, blandade grönsaker och pesto. Vegetariskt alternativ utgörs av chili- och lökgratinerad portobella.
Till efterrätt blir det vit chokladmousse med jordgubbspuré och mandelflarn.
Har blivit van att slava i köket på nyårsafton, men jag ämnar ha det mesta förberett och egentligen bara göra potatispurén och uppläggningen av varmrätten när själva middagen börjat.
Gott nytt år allesammans!
Kaffemarinerad fläskfilé?! Recept skulle göra mig jätteglad!
Gott nytt!
Kaffe ger en mycket god smak till köttsåser, jag har ett recept på lammstek med kaffesmak som e helt outstanding så var inte rädda för att spä Er stek med lite kaffe med grädde i.
flabban30 december 2008
Så här ser min nyårsmeny ut:
Förrätt: ros' Räk- och laxbakelse
Huvudrätt: hannai's Fläskfile'-gömma
Dessert: Egenkomponerade chokladskålar som jag ska fylla med Fiona's Snabb Pannacotta och frukt, hallon och mango.
Gott nytt år
systeryster30 december 2008
Vi är bara fem personer så det blir en lite lugnare tillställning.Nyårsafton är ju inte för inte kallad amatörernas afton, så vi med lite rutin lägger natuligtvis lika mycket vikt vid maten som drycken.
Tänkte börja med en toast med djurgårdsröra på och så mycket räkor man själv vill skala och äta till. Djurgårdsröra
Därefter blir det en kötträtt (så att man får dricka ett gott rödvin till.[) med twisters till dvs potatisskruvar. Sallad. Möraste kotletterna
Ostbricka med kex päron och vindruvor.
Kaffe och som dessert tänkte jag göra en skål med chokladmousse i botten, vaniljglass i mitten maränger runt omkring och spritsad vispgrädde, med min varma chokladsås till.:p
Fyrverkeri och bubbel Asti cinzano vid tolvsnåret. Gott Nytt År!:D
busan3730 december 2008
Vi är bara 2, guben och jag. Vi ska äta:
Förrätt: Hummercocktail
Varmrätt: Helstekt baconlindad fläskfilé med potatisgratäng
Efterrätt: Hemgjord vaniljglass (köpte en glassmaskin igår)
Vad hungrig jag blir :p
Linlock30 december 2008
Vi ska ha vietnamesiskt-svenskt nyår! Ska bli mycket spännande! Värdinnan och hennes vänner har lovat laga vietnamesiska specialiteér och jag tänkte ta med något enkelt, blir nog kalvstek och pommes anna. Så vi kommer ha en blandad buffé minst sagt! Men kommer att bli mycket roligt!(Y)
brii30 december 2008
wow!!
jag hadde ingen aning..men...nu har jag bestämt mig för mammamus recept på
kaffemarinerad fläskfile...låter supersmaskigt!
buffé: olika fyllda bröd sorter, ostkeks o grissini o pyssel som oliver, aromatiska zucchini, någon kryddig ost dipp
förätten: tror jag blir den samma som förra året :
tysk surkålssoppa med cumin
eller potatisfyllda kålblad
tillbehör:
rödkål
stekta "grusade" potatis
efterrätt:
någon typ av pannacotta eller prosecco mousse...
vi är 2...käre maken och jag! :D
det är väl dags att sätta igång eller hur? :D
gott nytt år!!!
anluk30 december 2008
Va kul att se vad man åt förra året (hade faktiskt glömt efterrätten); men tidigare här i tråden skrev jag vad jag hade förra året.
Förrätt: tre små snittar med laxtartar, Skagenröra och sist men inte minst god - rökt ål!
Huvudrätt: Canard la orange med potatisgratäng
Dessert: några goda ostar med fikonröra
Vid tolvslaget blir det piroger med soltorkade tomater och fetaost till bubblet!!
GOTT NYTT ÅR!!
Jag hade tänkt att göra en enkel bönsoppa med klös och en klick creme fraiche till förrätt
sedan en couscous salld med halloumi, stekta champinjoner och foccacia muffins till det
en massa olika julgodis till efterrätt med den mjuka pepparkakan som jag hittat här som huvudefterrätt.
Vi blir 8 vuxna varav de flesta är vegetarianer så jag gör hel vegetariskt!
fördrink är en klassiker på vitt vin, sprite och frusna frukter
Gott nytt år allihopa och lycka till med matlaget
Eftersom gammelmormor kommer på besök (89 år) så ska vi ha kroppkakor (ölands landskapsrätt), då behövs ingen förrätt men efterrätt ät ju ett måste om man ska överleva till tolvslaget. Vi ska ha Vit choklad och bananmousse m sirapsflarn. Lägger in receptet idag, borde väl finnas inm ett par dagar.
Gott Nytt allihop!
Kaffemarinerad fläskfilé
4 personer
Marinad
½ dl kallt starkt kaffe
½ dl balsamvinäger
½ dl soja
½ dl oystersås (ostronsås)
Blanda alla ingredienserna till marinaden. Lägg i fläskfilén och låt ligga i cirka 4 – 5 timmar. Bryn sedan köttet i het stekpanna på alla sidor.
Lägg sedan filén i en eldfast form med termometer i och ställ in i ugnen på 180 grader tills temperaturen i filén stigit till 60 – 65 grader.
Ingredienser rödvinssås:
½ lök
2 lagerblad
3 kvistar timjan
25 g margarin
2 dl köttfond
1 dl rödvin
2 msk socker
4 torkade katrinplommon
farinsocker
balsamvinäger
majzenamjöl
Fräs löken, lagerblad, timjan, katrinplommonen och sockret. Slå på rödvin och fond. Koka på svag värme i cirka 20 minuter. Smaka av med farinsocker och balsamvinäger. Sila sedan alltsammans till en ren kastrull. Red med majzenamjöl till rätt konsistens.
Serveras med potatisgratäng eller råstekt potatis.
Vi ska ha krustader med kräft och vitlöksröra till förrätt. . :)
Det lät både enkelt o gott, (Y)skulle passa mej och de mina perfekt.
Du har möjligtvis inget "recept"?!:)
:)Vi ska till goda vänner för att fira nyår.
Jag vet att det alltid är god och vällagad mat.
Vi behöver inte komma hem hungriga.
Gott slut och ett Gott Nytt År!(Y)(Y)(Y)
Jag gör det nog lite krångligt för mig, men tur att min man också gillar att laga mat.
Så här ser vår meny ut. Drinktilltugg: Löjromstoast och en renmoussetoast till det en Dry martini.
Middag:(L)
Gratinerad hummer med västerbottensost
Buljong med strimlade grönsaker, svampbröd eller ett knäcke av örter.
Renfilé, ripa, potatis bakelse, hjortron, lingonsås.
Ost bricka
Gino med vaniljglass
Kaffe:D
Glömde önska ett Gott Nytt År till er alla!!!
Åh vad det vattnas i munnen av att läsa alla era planer. Här blir vi endast två vuxna och två barn som firar i all enkelhet. Personligen försöker jag få igenom följande meny:
Förrätt: Toast med avocadosmör och räkor
Huvudrätt: Ugnsstekt kycklingfilé, hasselbackspotatis och béarnaisesås
Efterrätt: Någon form av glasskapelse
Tyvärr har resten av familjen gaddat ihop sig och insisterar på att vi ska ha tacos. Vi får väl se vem som får sin vilja igenom. :p
Gott Nytt År!
:'( Hjälp har bjudit hem barnen med resp till lördag dock ej någon särskild helgdag men ändå vill bjuda på nåt fint har en stelfrusen lax jag tänkte slänga in i ugnen men vad servera till de är inte förtjusta i potatis och en vegis samt laktosintolerant.
Har ni nåt tips?
Nu är det bestämt
Förrätt: Västerbotten Royal
Varmrätt: Fläskfilé med höjdarsås och potatisbakelser istället för potatis och grönsaker.
Efterrätt: Sivs chokladkaka med hallonglass
Champagne tilltugg och champagne.
Gott Nytt År
Vi ska hem till min farbror, bara jag och päronen kvar, de andra "barnen" har gått till sina egna ställen, men jag känner inte för att gå än på ett tag för maten vi får, får man bara en gång om året och, jag framför allt, vill inte missa den hehe :P för vi ska äta
förätt; Hummer med hummersås och en massa ost och gosaker på,
huvudrätt; flamberad oxfile med såser och hasselbacks potatis,
efterätt; har vi svanfan som vi kallar den, hehe
det är två marängplattor som har formen som en svan, och mellan dom två är det fyllt med glass, bär, grädde och småmaränger. Det är SUPER!! :D :D sedan när den serveras är det massa tomtebloss nerstuckna i glassen som lyser på bordet, lite flashigt sådär :D
Vi är 18 vuxna varav två vegetarianer. Och stundtals känns det som om jag tagit vatten över huvudet..=)
Till fördrinken blir det dillscones med rökt lax och pepparrot.
Som förrätt serveras chèvremousse med balsamreduktion och parmaskinka.
Till varmrätt blir det en kaffemarinerad fläskfilé med potatispuré smaksatt med västerbottenost, blandade grönsaker och pesto. Vegetariskt alternativ utgörs av chili- och lökgratinerad portobella.
Till efterrätt blir det vit chokladmousse med jordgubbspuré och mandelflarn.
Har blivit van att slava i köket på nyårsafton, men jag ämnar ha det mesta förberett och egentligen bara göra potatispurén och uppläggningen av varmrätten när själva middagen börjat.
Gott nytt år allesammans!
Kaffemarinerad fläskfilé?! Recept skulle göra mig jätteglad!
Gott nytt!
Kaffe ger en mycket god smak till köttsåser, jag har ett recept på lammstek med kaffesmak som e helt outstanding så var inte rädda för att spä Er stek med lite kaffe med grädde i.
Så här ser min nyårsmeny ut:
Förrätt: ros' Räk- och laxbakelse
Huvudrätt: hannai's Fläskfile'-gömma
Dessert: Egenkomponerade chokladskålar som jag ska fylla med Fiona's Snabb Pannacotta och frukt, hallon och mango.
Gott nytt år
Vi är bara fem personer så det blir en lite lugnare tillställning.Nyårsafton är ju inte för inte kallad amatörernas afton, så vi med lite rutin lägger natuligtvis lika mycket vikt vid maten som drycken.
Tänkte börja med en toast med djurgårdsröra på och så mycket räkor man själv vill skala och äta till.
Djurgårdsröra
Därefter blir det en kötträtt (så att man får dricka ett gott rödvin till.[) med twisters till dvs potatisskruvar. Sallad.
Möraste kotletterna
Ostbricka med kex päron och vindruvor.
Kaffe och som dessert tänkte jag göra en skål med chokladmousse i botten, vaniljglass i mitten maränger runt omkring och spritsad vispgrädde, med min varma chokladsås till.:p
Fyrverkeri och bubbel Asti cinzano vid tolvsnåret. Gott Nytt År!:D
Vi är bara 2, guben och jag. Vi ska äta:
Förrätt: Hummercocktail
Varmrätt: Helstekt baconlindad fläskfilé med potatisgratäng
Efterrätt: Hemgjord vaniljglass (köpte en glassmaskin igår)
Vad hungrig jag blir :p
Vi ska ha vietnamesiskt-svenskt nyår! Ska bli mycket spännande! Värdinnan och hennes vänner har lovat laga vietnamesiska specialiteér och jag tänkte ta med något enkelt, blir nog kalvstek och pommes anna. Så vi kommer ha en blandad buffé minst sagt! Men kommer att bli mycket roligt!(Y)
wow!!
jag hadde ingen aning..men...nu har jag bestämt mig för mammamus recept på
kaffemarinerad fläskfile...låter supersmaskigt!
buffé: olika fyllda bröd sorter, ostkeks o grissini o pyssel som oliver, aromatiska zucchini, någon kryddig ost dipp
förätten: tror jag blir den samma som förra året :
tysk surkålssoppa med cumin
eller potatisfyllda kålblad
tillbehör:
rödkål
stekta "grusade" potatis
efterrätt:
någon typ av pannacotta eller prosecco mousse...
vi är 2...käre maken och jag! :D
det är väl dags att sätta igång eller hur? :D
gott nytt år!!!
Va kul att se vad man åt förra året (hade faktiskt glömt efterrätten); men tidigare här i tråden skrev jag vad jag hade förra året.
I år består menyn av:
Fläskfilégott
Får tyvärr fira nyår själva iår eftersom systerns familj har gått och blivit sjuka.....
Vi skall ha som förätt gratinerad hummer och huvudrätt grillad gösfile i kokt champagnesås. Efterätt är inte bestämd ännu.
Höfta på med alla nyårs recept och ett gott slutt och gott nytt år.
Mvh
Anders