Kommande projekt i köket? Vad tänker du laga i den närmaste framtiden?
sikaal27 april 2010
Jag SKALL göra nässelsoppa i vår!
Har plockat (ett tag sedan), har kokat och fruset 2 omgångar. Jättegott!!
The_mama97mia9 juni 2010
Nässlor plockade, men förvällde dom o frös.
Idag har jag köpt savoiardikex! Nu ska det bli tiramisu vilken dag som helst!
charlottat9 juni 2010
Jag har massor av plommon i frysen som jag skulle behöva ta fram och göra slut på innan det är dags för nästa säsong. Plommonpaj förstås, flera gånger, det är ju så gott tillsammans med en fin vaniljglass. Sen har jag länge varit sugen på att göra plommonchutney, är nog dags att jag kommer till skott snart. blir fint till sommarens grillat. Min syster och jag gjord rabarberchutney för att tag sen och det blev jättegott.
JennyV9 juni 2010
Jag har vinbär i frysen som jag och min dotter plockade för... hmm.... det är nog rätt längesedan... 2-3 år sedan!! Undrar om de går att använda????? Isåfall borde jag göra något av dom.... så småning om!!
sikaal9 juni 2010
Skrivet av JennyV den 9 jun 2010
Jag har vinbär i frysen som jag och min dotter plockade för... hmm.... det är nog rätt längesedan... 2-3 år sedan!! Undrar om de går att använda????? Isåfall borde jag göra något av dom.... så småning om!!
De duger i alla fall utmärkt till saft. (Y)
Jag brukar ha ett "lager" i frysen, ifall det blir mindre något år.
sikaal9 juni 2010
Skrivet av charlottat den 9 jun 2010
Jag har massor av plommon i frysen som jag skulle behöva ta fram och göra slut på innan det är dags för nästa säsong. Plommonpaj förstås, flera gånger, det är ju så gott tillsammans med en fin vaniljglass. Sen har jag länge varit sugen på att göra plommonchutney, är nog dags att jag kommer till skott snart. blir fint till sommarens grillat. Min syster och jag gjord rabarberchutney för att tag sen och det blev jättegott.
Plommonmarmelad med kanel! Mmmm... {drool}
cawn9 juni 2010
Göra något av det där som ligger längst in i frysen,vad det nu är.Om det nu inte är för gammalt,skulle kanske kasta det istället? Äsch,det får ligga kvar lite till.
Marre7312 juni 2010
Är riktigt sugen på någon slags köttfärspaj så det får det bli imorgon, har bara inte bestämt mig för vilken än{nailbiting}
jimboz12 juni 2010
Vi snackade om Panko i en tråd för inte så länge sedan......Jag ska Panka lite Tigeräkor och kyckling.
sanma13 juni 2010
Fick en gigantisk mängd viltfärs som var tvunget att tillagas direkt. Igår resulterade det i pannbiffar och två laddningar med köttfärsås. Idag fortsätter jag och lagar mat på den (har lika mycket färs kvar). Någon som har några tips för vad man kan göra med den?? Jag har idé-torka!
jimboz13 juni 2010
Idag så blir det bärs och rakade babianer !
The_mama97mia13 juni 2010
Skrivet av sanma den 13 jun 2010
Fick en gigantisk mängd viltfärs som var tvunget att tillagas direkt. Igår resulterade det i pannbiffar och två laddningar med köttfärsås. Idag fortsätter jag och lagar mat på den (har lika mycket färs kvar). Någon som har några tips för vad man kan göra med den?? Jag har idé-torka!
Allt du gör med blandfärs eller nötfärs kan du göra med viltfärs......
chrisq13 juni 2010
Skrivet av jimboz den 13 jun 2010
Idag så blir det bärs och rakade babianer !
haha hur gick det med dina tiger räkor vill ha recept på det
Roskerstin13 juni 2010
Hallå Jimboz, var hittar man Panko i stockholmstrakten? Har letat men förgäves.
idea_13 juni 2010
Till nyår gjorde jag ädelostfyllda älgfärsjärpar, så gott tyckte både jag och matgästerna. Annars gillar jag att göra köttfärslimpa på älgfärs, viltsmaken ger en extra dimension liksom. Shepherdspie med älgfärs i stället för lammfärs var en annan höjdare. Lycka till med viltfärsen :D
The_mama97mia14 juni 2010
Jag vill grava min egen lax!
Nu ska jag hitta det ultimata receptet bara.
charlottat14 juni 2010
Ingefärsgravad lax http://www.ica.se/recept?recipeid=553935 gjorde jag till jul för några år sedan - mkt god! :D
marwis14 juni 2010
Blanda köttfärsen med tacokrydda, riven vitlök och hackad lök, och stek små köttfärsjärpar! Mumsigt!
Skrivet av sanma den 13 jun 2010
Fick en gigantisk mängd viltfärs som var tvunget att tillagas direkt. Igår resulterade det i pannbiffar och två laddningar med köttfärsås. Idag fortsätter jag och lagar mat på den (har lika mycket färs kvar). Någon som har några tips för vad man kan göra med den?? Jag har idé-torka!
maxxess3 juli 2010
Skrivet av mama97mia den 17 jan 2010
Ja som det står i rubriken - vad står på agendan?
Själv har jag en himla massa keso plötsligt i kylen och vet inte riktigt hur den ska göras rättvisa? TIps någon?
LatmajaMia (Y)
Har inte läst hela tråden men om man har Keso *över* (jag brukar alltid få köpa till just denna rätt) så är nedan ett elegant sätt att bli av med överskottet. Mkt smaskigt.
Jag SKALL göra nässelsoppa i vår!
Har plockat (ett tag sedan), har kokat och fruset 2 omgångar. Jättegott!!
Nässlor plockade, men förvällde dom o frös.
Idag har jag köpt savoiardikex! Nu ska det bli tiramisu vilken dag som helst!
Jag har massor av plommon i frysen som jag skulle behöva ta fram och göra slut på innan det är dags för nästa säsong. Plommonpaj förstås, flera gånger, det är ju så gott tillsammans med en fin vaniljglass. Sen har jag länge varit sugen på att göra plommonchutney, är nog dags att jag kommer till skott snart. blir fint till sommarens grillat. Min syster och jag gjord rabarberchutney för att tag sen och det blev jättegott.
Jag har vinbär i frysen som jag och min dotter plockade för... hmm.... det är nog rätt längesedan... 2-3 år sedan!! Undrar om de går att använda????? Isåfall borde jag göra något av dom.... så småning om!!
Jag har vinbär i frysen som jag och min dotter plockade för... hmm.... det är nog rätt längesedan... 2-3 år sedan!! Undrar om de går att använda????? Isåfall borde jag göra något av dom.... så småning om!!
De duger i alla fall utmärkt till saft. (Y)
Jag brukar ha ett "lager" i frysen, ifall det blir mindre något år.
Jag har massor av plommon i frysen som jag skulle behöva ta fram och göra slut på innan det är dags för nästa säsong. Plommonpaj förstås, flera gånger, det är ju så gott tillsammans med en fin vaniljglass. Sen har jag länge varit sugen på att göra plommonchutney, är nog dags att jag kommer till skott snart. blir fint till sommarens grillat. Min syster och jag gjord rabarberchutney för att tag sen och det blev jättegott.
Plommonmarmelad med kanel! Mmmm... {drool}
Göra något av det där som ligger längst in i frysen,vad det nu är.Om det nu inte är för gammalt,skulle kanske kasta det istället? Äsch,det får ligga kvar lite till.
Är riktigt sugen på någon slags köttfärspaj så det får det bli imorgon, har bara inte bestämt mig för vilken än{nailbiting}
Vi snackade om Panko i en tråd för inte så länge sedan......Jag ska Panka lite Tigeräkor och kyckling.
Fick en gigantisk mängd viltfärs som var tvunget att tillagas direkt. Igår resulterade det i pannbiffar och två laddningar med köttfärsås. Idag fortsätter jag och lagar mat på den (har lika mycket färs kvar). Någon som har några tips för vad man kan göra med den?? Jag har idé-torka!
Idag så blir det bärs och rakade babianer !
Fick en gigantisk mängd viltfärs som var tvunget att tillagas direkt. Igår resulterade det i pannbiffar och två laddningar med köttfärsås. Idag fortsätter jag och lagar mat på den (har lika mycket färs kvar). Någon som har några tips för vad man kan göra med den?? Jag har idé-torka!
Viltfärs är guld!
Här är 2 tips:
Falsk hjortfilé
Hjortfärs i lergryta allt-i-ett
Allt du gör med blandfärs eller nötfärs kan du göra med viltfärs......
Idag så blir det bärs och rakade babianer !
Hallå Jimboz, var hittar man Panko i stockholmstrakten? Har letat men förgäves.
Till nyår gjorde jag ädelostfyllda älgfärsjärpar, så gott tyckte både jag och matgästerna. Annars gillar jag att göra köttfärslimpa på älgfärs, viltsmaken ger en extra dimension liksom. Shepherdspie med älgfärs i stället för lammfärs var en annan höjdare. Lycka till med viltfärsen :D
Jag vill grava min egen lax!
Nu ska jag hitta det ultimata receptet bara.
Ingefärsgravad lax http://www.ica.se/recept?recipeid=553935 gjorde jag till jul för några år sedan - mkt god! :D
Blanda köttfärsen med tacokrydda, riven vitlök och hackad lök, och stek små köttfärsjärpar! Mumsigt!
Fick en gigantisk mängd viltfärs som var tvunget att tillagas direkt. Igår resulterade det i pannbiffar och två laddningar med köttfärsås. Idag fortsätter jag och lagar mat på den (har lika mycket färs kvar). Någon som har några tips för vad man kan göra med den?? Jag har idé-torka!
Ja som det står i rubriken - vad står på agendan?
Själv har jag en himla massa keso plötsligt i kylen och vet inte riktigt hur den ska göras rättvisa? TIps någon?
LatmajaMia (Y)
Har inte läst hela tråden men om man har Keso *över* (jag brukar alltid få köpa till just denna rätt) så är nedan ett elegant sätt att bli av med överskottet. Mkt smaskigt.
Kesoomelett med ost bacon och skinka