Idag ska jag skörda mina första rabarber som är jättestora...
majamia20 april 2008
Någon som har något mumsigt recept där rabarber ingår. Jag brukar göra en paj med rabarber och hallon men det skulle vara kul med fler tips.
Soliga hälsningar :D
Grytlappen20 april 2008
Koka en vanlig rabarbersylt, men med bara halva sockermängden. Tillsätt några droppar cognac, whisky, rom eller kirshwasser. Fint på rostat bröd e. dyl. "Vuxen" smak.
majamia20 april 2008
Skrivet av Grytlappen den 20 apr 2008
Koka en vanlig rabarbersylt, men med bara halva sockermängden. Tillsätt några droppar cognac, whisky, rom eller kirshwasser. Fint på rostat bröd e. dyl. "Vuxen" smak.
Tack det var ett bra tips, det blir nog whisky till för det gillar vi :D
Wombat0420 april 2008
Jag säger bara LYCKLIGA MÄNNISKA!!!!
Bella
(grön av avund)
majamia20 april 2008
Skrivet av Wombat04 den 20 apr 2008
Jag säger bara LYCKLIGA MÄNNISKA!!!!
Bella
(grön av avund)
:D hade du bott lite närmre kunde du fått några :)
monac20 april 2008
ljummen rabarber & jordgubbssoppa med ingefära & sjärnanis........mmmmmmmmm
det är ljuvligt!
:D
monac20 april 2008
föresten...ursäkta,men var ligger Genarp?
Rabarber kompott med syltad ingefära brukar min mamma koka,det är jätte gott till fil eller våfflor!:D
klockargarden20 april 2008
Hej majamia!
Fira att våren kommit till Genarp med att göra denna goda rabarberkaka!
Rabarber kompott med syltad ingefära brukar min mamma koka,det är jätte gott till fil eller våfflor!:D
Det ligger i skåne utanför Lund :D
Solen strålar och det är vår
evaldo20 april 2008
Smörstekt kardemummarabarber
Snabb dessert som går hem hos de flesta. Rabarber och kardemumma trivs bra tillsammans.
Tillagningstid: Ca 20 min
Ingredienser:
300 g rabarber
1 tsk kardemumma kärnor
50 g smör
1 dl råsocker
Till servering:
vaniljglass, av hög kvalitet
Tillagning:
Skala rabarbern om den är grov. Skär i små bitar.
Stöt kardemummakärnorna grovt i mortel.
Hetta upp smöret i en panna tills det tystnar.
Lägg i rabarbern, kardemumman och sockret.
Låt det smälta samman på medelvärme tills det blir mjukt.
Servera genast till vaniljglass av hög kvalitet.
gladavmat20 april 2008
Så underbart med rabarber! Som solen har lyst i helgen så ser vi nog snart marken här uppe o då dröjer det inte länge innan rabarberkopp dyker opp:p Gör denna rabarber saft som sen blir en god vårdrink.
750g rabarber
1½ l vatten
1½ kg socker
1 citron
1½ msk citronsyra
Skölj o skär rab. i små bitar. Koka upp med socker o vatten i en rostfri gryta. Koka 1 min. häll i en bunke. Skär citronen i tunna skivor o lägg i tillsammans med citronsyran. Ställ kallt 1 dygn. Sila o häll på rena flaskor-drickes snarast, fryses med fördel!
VÅRDRINK:
1 flaska vitt vin- kylt
5 dl outspädd rab.saft
isbitar och jordgubbar
skål(Y)
Maper20 april 2008
HEJ
Jag bor också i Skåne och har skördat vårens rabarber. Jag har lagat Rabarberpaj med krämig fyllning som finns i receptsamlingen. Jättegod med lite lättsmält glass till.
Häls Margaretha
Lotten_J20 april 2008
Oj man tror inte att det är sant...skörda rabarber *blickar ut genom fönstret och ser gräsmattan täckt av snö* Gör en rabarberpaj med degen som smulpaj då.....helt suveränt gott tills med vaniljsås
majamia20 april 2008
Tack för alla tips! :D
Det blev en efterätt och chutney av dagens skörd och trots det har vi många rabarber kvar :-) Ska snart smaka till kvällsfikan. Det ska bli gott efter en lång arbetsdag i trädgården. Det är så fint när man tittar ut och kroppen känns härligt trött :D
Mina rabarber har kommit upp en liten bit, men inte tillräckligt för att skörda ännu. Läääängtar. Är första året, satte dem i fjol så jag vet inte hur mycket där kommer bli i år. Många bra tips här vad man kan göra iallafall.
Heisjo26 april 2008
Mina rabarber är oxå redo att skördas, men jag ska vänta tills valborg och göra lite kul med dem då...
Det har sina fördelar med att bo här i skåne:p
Kul med alla roliga tips.(Y)
Någon som har något mumsigt recept där rabarber ingår. Jag brukar göra en paj med rabarber och hallon men det skulle vara kul med fler tips.
Soliga hälsningar :D
Koka en vanlig rabarbersylt, men med bara halva sockermängden. Tillsätt några droppar cognac, whisky, rom eller kirshwasser. Fint på rostat bröd e. dyl. "Vuxen" smak.
Koka en vanlig rabarbersylt, men med bara halva sockermängden. Tillsätt några droppar cognac, whisky, rom eller kirshwasser. Fint på rostat bröd e. dyl. "Vuxen" smak.
Tack det var ett bra tips, det blir nog whisky till för det gillar vi :D
Jag säger bara LYCKLIGA MÄNNISKA!!!!
Bella
(grön av avund)
Jag säger bara LYCKLIGA MÄNNISKA!!!!
Bella
(grön av avund)
:D hade du bott lite närmre kunde du fått några :)
ljummen rabarber & jordgubbssoppa med ingefära & sjärnanis........mmmmmmmmm
det är ljuvligt!
:D
föresten...ursäkta,men var ligger Genarp?
Rabarber kompott med syltad ingefära brukar min mamma koka,det är jätte gott till fil eller våfflor!:D
Hej majamia!
Fira att våren kommit till Genarp med att göra denna goda rabarberkaka!
Vårens rabarberkaka
föresten...ursäkta,men var ligger Genarp?
Rabarber kompott med syltad ingefära brukar min mamma koka,det är jätte gott till fil eller våfflor!:D
Det ligger i skåne utanför Lund :D
Solen strålar och det är vår
Smörstekt kardemummarabarber
Snabb dessert som går hem hos de flesta. Rabarber och kardemumma trivs bra tillsammans.
Tillagningstid: Ca 20 min
Ingredienser:
300 g rabarber
1 tsk kardemumma kärnor
50 g smör
1 dl råsocker
Till servering:
vaniljglass, av hög kvalitet
Tillagning:
Skala rabarbern om den är grov. Skär i små bitar.
Stöt kardemummakärnorna grovt i mortel.
Hetta upp smöret i en panna tills det tystnar.
Lägg i rabarbern, kardemumman och sockret.
Låt det smälta samman på medelvärme tills det blir mjukt.
Servera genast till vaniljglass av hög kvalitet.
Så underbart med rabarber! Som solen har lyst i helgen så ser vi nog snart marken här uppe o då dröjer det inte länge innan rabarberkopp dyker opp:p Gör denna rabarber saft som sen blir en god vårdrink.
750g rabarber
1½ l vatten
1½ kg socker
1 citron
1½ msk citronsyra
Skölj o skär rab. i små bitar. Koka upp med socker o vatten i en rostfri gryta. Koka 1 min. häll i en bunke. Skär citronen i tunna skivor o lägg i tillsammans med citronsyran. Ställ kallt 1 dygn. Sila o häll på rena flaskor-drickes snarast, fryses med fördel!
VÅRDRINK:
1 flaska vitt vin- kylt
5 dl outspädd rab.saft
isbitar och jordgubbar
skål(Y)
HEJ
Jag bor också i Skåne och har skördat vårens rabarber. Jag har lagat Rabarberpaj med krämig fyllning som finns i receptsamlingen. Jättegod med lite lättsmält glass till.
Häls Margaretha
Oj man tror inte att det är sant...skörda rabarber *blickar ut genom fönstret och ser gräsmattan täckt av snö* Gör en rabarberpaj med degen som smulpaj då.....helt suveränt gott tills med vaniljsås
Tack för alla tips! :D
Det blev en efterätt och chutney av dagens skörd och trots det har vi många rabarber kvar :-) Ska snart smaka till kvällsfikan. Det ska bli gott efter en lång arbetsdag i trädgården. Det är så fint när man tittar ut och kroppen känns härligt trött :D
(Y)
Ett litet tips till:
Vaniljgratinerad rabarber
Rabarbermaräng
Chokladpannacotta med Rabarber
Rabarber och jordgubbssylt
Fyller på med lite fler godsaker :p
Mina rabarber har kommit upp en liten bit, men inte tillräckligt för att skörda ännu. Läääängtar. Är första året, satte dem i fjol så jag vet inte hur mycket där kommer bli i år. Många bra tips här vad man kan göra iallafall.
Mina rabarber är oxå redo att skördas, men jag ska vänta tills valborg och göra lite kul med dem då...
Det har sina fördelar med att bo här i skåne:p
Kul med alla roliga tips.(Y)
(Y)