Kassler verkar ju vara en populär maträtt.
Själv använder jag det väldigt sällan, man kan nog säga aldrig.:o
Har ni tips på något gott kasslerrecept?
monac14 augusti 2008
nej gillar inte kassler eller annat kött med "kasslerrökning"(N)
monac14 augusti 2008
nej gillar inte kassler eller annat kött med "kasslerrökning"(N)
enAnnan14 augusti 2008
Hos oss äter vi i stort sett aldrig kassler. Det händer bara ibland tyvärr.
Mina söner gillar inte varm kassler, men äter den gärna kall. Så som kallskuret med potatisgratäng blir då mitt tips :p
Men jag har en gryta inne på mina sidor som jag gör ibland till matlådor, för jag tycker att det är okej - men inte mer. Ganska torrt och tråkigt upplever jag kassler som..
Själv tycker jag kassler är väldigt användbart. Istället för rökt skinka t. ex, i smörgåstårtor, i sallader i grytor och gratänger. Använder det minst en gång i veckan. Men gillar man inte den rökta smaken så funkar det ju inte. :)
Du hittar många bra recept på matklubben.
ros14 augusti 2008
:(Vi äter kassler, men tyvärr så är det väldigt olika på vilken råvara man får tag på.
Ibland är det bara som en "smaklös gummimassa"
(Y)(Y)(Y)
Gillsan14 augusti 2008
(H)(Y)Hej! Kassler är bra att göra gratänger på, den är så dryg att det räcker till många personer.
Du kan även tärna den och ha till bakad potatis , passar bra till det för kasslern är ju ganska salt.(Y)(Y)(Y)(Y) Gillans lätta kasslergratäng
hansdotter14 augusti 2008
Tipsar gärna om denna kasslergryta. Jättelätt att göra och jättegod.
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär purjolök i strimlor och lägger i botten på en ugnsfast form. Skär kassler i skivor och lägg tegelvis på. Blanda cremefrech, dijonsenap och riven ost och bred över kasslern. Ställ i ugnen cirka 15 minuter.
Servera med ris, ananas och grönsallad.
gunar14 augusti 2008
Ett snabbt och enkelt recept:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär purjolök i strimlor och lägger i botten på en ugnsfast form. Skär kassler i skivor och lägg tegelvis på. Blanda cremefrech, dijonsenap och riven ost och bred över kasslern. Ställ i ugnen cirka 15 minuter.
Hos oss äter vi i stort sett aldrig kassler. Det händer bara ibland tyvärr.
Mina söner gillar inte varm kassler, men äter den gärna kall. Så som kallskuret med potatisgratäng blir då mitt tips :p
Men jag har en gryta inne på mina sidor som jag gör ibland till matlådor, för jag tycker att det är okej - men inte mer. Ganska torrt och tråkigt upplever jag kassler som..
Smulpaj med squash o kassler. Finns här i nånstans o är asgott. Fast jag hade parmesan ist för vanlig ost. Hela familjen sa unisont:Det här vill vi ha ofta. Try it.(Y)
Annlis14 augusti 2008
Jag gillar kassler och tycker att det är avändbart till mycket. Favoriten bland kasslersorter är nog vinmarinerad kassler. Då den är god både i matlagning och som den är.
Här är några recept som vi tycker om i familjen.
[recept] 19157[/recept]
Detta recept har jag tiggt mig till av en gammal kollega :p Hon bjöd på det när vi hade tjejträff och jag tyckte det var väldigt gott, numera serveras det lite då och då (Y)
Tackar Pia en än gång (L)
Ankan_14 augusti 2008
Jag tycker kassler är jättegott!
Ett tips är att lägga potatis , morötter och rotfruktsbitar och hälla över olivolja i en ugnsform och sätt in i ugnen. ta sedan ut den när potatisen och morötterna är någlorlunda mjuka och skiva över kassler och häll över en sås gjord av vitlöksost (typ philadelphiaost), basilika och creme fraiche och sätt in i ugnen. tyvärr har jag inte några exakta mått och tid men gå efter magkänslan så blir det säkert bra! (Y)
lilas14 augusti 2008
Hejsan!
Vi älskar kassler i vår familj.(L) Jag brukar steka den i skivor och ha bearnaisås och potatis till.
Enkelt och jättegott.
Jag brukar även använda kassler istället för skinka när jag gör skinksås.
Det finns bra recept på gratänger med kassler i här på matklubben.(Y)(Y)
Kassler verkar ju vara en populär maträtt.
Själv använder jag det väldigt sällan, man kan nog säga aldrig.:o
Har ni tips på något gott kasslerrecept?
nej gillar inte kassler eller annat kött med "kasslerrökning"(N)
nej gillar inte kassler eller annat kött med "kasslerrökning"(N)
Hos oss äter vi i stort sett aldrig kassler. Det händer bara ibland tyvärr.
Mina söner gillar inte varm kassler, men äter den gärna kall. Så som kallskuret med potatisgratäng blir då mitt tips :p
Men jag har en gryta inne på mina sidor som jag gör ibland till matlådor, för jag tycker att det är okej - men inte mer. Ganska torrt och tråkigt upplever jag kassler som..
Kasslergryta
Jag/ vi gillar kassler. Tar också gärna emot tips på kasslerrätter som inte innehåller cremefraiche eller grädde.
Gjorde en potatis och kasslergratäng med champinjoner häromdagen och den blev jättegod.
Både jag och övriga familjen gillar kassler. Här får du några tips:
Festkassler
Själv tycker jag kassler är väldigt användbart. Istället för rökt skinka t. ex, i smörgåstårtor, i sallader i grytor och gratänger. Använder det minst en gång i veckan. Men gillar man inte den rökta smaken så funkar det ju inte. :)
Du hittar många bra recept på matklubben.
:(Vi äter kassler, men tyvärr så är det väldigt olika på vilken råvara man får tag på.
Ibland är det bara som en "smaklös gummimassa"
(Y)(Y)(Y)
(H)(Y)Hej! Kassler är bra att göra gratänger på, den är så dryg att det räcker till många personer.
Du kan även tärna den och ha till bakad potatis , passar bra till det för kasslern är ju ganska salt.(Y)(Y)(Y)(Y)
Gillans lätta kasslergratäng
Tipsar gärna om denna kasslergryta. Jättelätt att göra och jättegod.
Krydddoftande panna
Ett snabbt och enkelt recept:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär purjolök i strimlor och lägger i botten på en ugnsfast form. Skär kassler i skivor och lägg tegelvis på. Blanda cremefrech, dijonsenap och riven ost och bred över kasslern. Ställ i ugnen cirka 15 minuter.
Servera med ris, ananas och grönsallad.
Ett snabbt och enkelt recept:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär purjolök i strimlor och lägger i botten på en ugnsfast form. Skär kassler i skivor och lägg tegelvis på. Blanda cremefrech, dijonsenap och riven ost och bred över kasslern. Ställ i ugnen cirka 15 minuter.
Servera med ris, ananas och grönsallad.
(H)http://www.matklubben.se/recept/enkel_pastagrataeng_med_kassler_41800.html
Hos oss äter vi i stort sett aldrig kassler. Det händer bara ibland tyvärr.
Mina söner gillar inte varm kassler, men äter den gärna kall. Så som kallskuret med potatisgratäng blir då mitt tips :p
Men jag har en gryta inne på mina sidor som jag gör ibland till matlådor, för jag tycker att det är okej - men inte mer. Ganska torrt och tråkigt upplever jag kassler som..
Kasslergryta
lite ot här men men, hur får man in en länk till receptet som du gjort här?
snälla hjälp !
mitt favoritrecept med kassler
(Y)Enkel pastagratäng med kassler
Smulpaj med squash o kassler. Finns här i nånstans o är asgott. Fast jag hade parmesan ist för vanlig ost. Hela familjen sa unisont:Det här vill vi ha ofta. Try it.(Y)
Jag gillar kassler och tycker att det är avändbart till mycket. Favoriten bland kasslersorter är nog vinmarinerad kassler. Då den är god både i matlagning och som den är.
Här är några recept som vi tycker om i familjen.
Kryddig kassler i form
Kalaskassler
Kassler Bombay
[recept] 19157[/recept]
Detta recept har jag tiggt mig till av en gammal kollega :p Hon bjöd på det när vi hade tjejträff och jag tyckte det var väldigt gott, numera serveras det lite då och då (Y)
Tackar Pia en än gång (L)
Jag tycker kassler är jättegott!
Ett tips är att lägga potatis , morötter och rotfruktsbitar och hälla över olivolja i en ugnsform och sätt in i ugnen. ta sedan ut den när potatisen och morötterna är någlorlunda mjuka och skiva över kassler och häll över en sås gjord av vitlöksost (typ philadelphiaost), basilika och creme fraiche och sätt in i ugnen. tyvärr har jag inte några exakta mått och tid men gå efter magkänslan så blir det säkert bra! (Y)
Hejsan!
Vi älskar kassler i vår familj.(L) Jag brukar steka den i skivor och ha bearnaisås och potatis till.
Enkelt och jättegott.
Jag brukar även använda kassler istället för skinka när jag gör skinksås.
Det finns bra recept på gratänger med kassler i här på matklubben.(Y)(Y)