Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kassler

  • lenajeanette 14 augusti 2008

    Kassler verkar ju vara en populär maträtt.
    Själv använder jag det väldigt sällan, man kan nog säga aldrig.:o

    Har ni tips på något gott kasslerrecept?

  • monac 14 augusti 2008

    nej gillar inte kassler eller annat kött med "kasslerrökning"(N)

  • monac 14 augusti 2008

    nej gillar inte kassler eller annat kött med "kasslerrökning"(N)

  • enAnnan 14 augusti 2008

    Hos oss äter vi i stort sett aldrig kassler. Det händer bara ibland tyvärr.
    Mina söner gillar inte varm kassler, men äter den gärna kall. Så som kallskuret med potatisgratäng blir då mitt tips :p

    Men jag har en gryta inne på mina sidor som jag gör ibland till matlådor, för jag tycker att det är okej - men inte mer. Ganska torrt och tråkigt upplever jag kassler som..

    Kasslergryta

  • ingegerdb 14 augusti 2008

    Jag/ vi gillar kassler. Tar också gärna emot tips på kasslerrätter som inte innehåller cremefraiche eller grädde.

    Gjorde en potatis och kasslergratäng med champinjoner häromdagen och den blev jättegod.

  • anluk 14 augusti 2008

    Både jag och övriga familjen gillar kassler. Här får du några tips:

    Festkassler





  • flabban 14 augusti 2008

    Själv tycker jag kassler är väldigt användbart. Istället för rökt skinka t. ex, i smörgåstårtor, i sallader i grytor och gratänger. Använder det minst en gång i veckan. Men gillar man inte den rökta smaken så funkar det ju inte. :)
    Du hittar många bra recept på matklubben.

  • ros 14 augusti 2008

    :(Vi äter kassler, men tyvärr så är det väldigt olika på vilken råvara man får tag på.
    Ibland är det bara som en "smaklös gummimassa"
    (Y)(Y)(Y)

  • Gillsan 14 augusti 2008

    (H)(Y)Hej! Kassler är bra att göra gratänger på, den är så dryg att det räcker till många personer.
    Du kan även tärna den och ha till bakad potatis , passar bra till det för kasslern är ju ganska salt.(Y)(Y)(Y)(Y)
    Gillans lätta kasslergratäng

  • hansdotter 14 augusti 2008

    Tipsar gärna om denna kasslergryta. Jättelätt att göra och jättegod.

    Krydddoftande panna

  • gunar 14 augusti 2008

    Ett snabbt och enkelt recept:

    Sätt ugnen på 225 grader.
    Skär purjolök i strimlor och lägger i botten på en ugnsfast form. Skär kassler i skivor och lägg tegelvis på. Blanda cremefrech, dijonsenap och riven ost och bred över kasslern. Ställ i ugnen cirka 15 minuter.

    Servera med ris, ananas och grönsallad.

  • gunar 14 augusti 2008

    Ett snabbt och enkelt recept:

    Sätt ugnen på 225 grader.
    Skär purjolök i strimlor och lägger i botten på en ugnsfast form. Skär kassler i skivor och lägg tegelvis på. Blanda cremefrech, dijonsenap och riven ost och bred över kasslern. Ställ i ugnen cirka 15 minuter.

    Servera med ris, ananas och grönsallad.

  • knosan 14 augusti 2008

    (H)http://www.matklubben.se/recept/enkel_pastagrataeng_med_kassler_41800.html

  • knosan 14 augusti 2008

    Skrivet av enAnnan den 14 aug 2008

    Hos oss äter vi i stort sett aldrig kassler. Det händer bara ibland tyvärr.
    Mina söner gillar inte varm kassler, men äter den gärna kall. Så som kallskuret med potatisgratäng blir då mitt tips :p

    Men jag har en gryta inne på mina sidor som jag gör ibland till matlådor, för jag tycker att det är okej - men inte mer. Ganska torrt och tråkigt upplever jag kassler som..

    Kasslergryta


    lite ot här men men, hur får man in en länk till receptet som du gjort här?
    snälla hjälp !

  • knosan 14 augusti 2008

    mitt favoritrecept med kassler
    (Y)Enkel pastagratäng med kassler

  • ankianka 14 augusti 2008

    Smulpaj med squash o kassler. Finns här i nånstans o är asgott. Fast jag hade parmesan ist för vanlig ost. Hela familjen sa unisont:Det här vill vi ha ofta. Try it.(Y)

  • Annlis 14 augusti 2008

    Jag gillar kassler och tycker att det är avändbart till mycket. Favoriten bland kasslersorter är nog vinmarinerad kassler. Då den är god både i matlagning och som den är.
    Här är några recept som vi tycker om i familjen.

    Kryddig kassler i form

    Kalaskassler

    Kassler Bombay

  • SDMaya 14 augusti 2008

    [recept] 19157[/recept]
    Detta recept har jag tiggt mig till av en gammal kollega :p Hon bjöd på det när vi hade tjejträff och jag tyckte det var väldigt gott, numera serveras det lite då och då (Y)
    Tackar Pia en än gång (L)

  • Ankan_ 14 augusti 2008

    Jag tycker kassler är jättegott!
    Ett tips är att lägga potatis , morötter och rotfruktsbitar och hälla över olivolja i en ugnsform och sätt in i ugnen. ta sedan ut den när potatisen och morötterna är någlorlunda mjuka och skiva över kassler och häll över en sås gjord av vitlöksost (typ philadelphiaost), basilika och creme fraiche och sätt in i ugnen. tyvärr har jag inte några exakta mått och tid men gå efter magkänslan så blir det säkert bra! (Y)

  • lilas 14 augusti 2008

    Hejsan!
    Vi älskar kassler i vår familj.(L) Jag brukar steka den i skivor och ha bearnaisås och potatis till.
    Enkelt och jättegott.
    Jag brukar även använda kassler istället för skinka när jag gör skinksås.
    Det finns bra recept på gratänger med kassler i här på matklubben.(Y)(Y)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.