Ytterligare ett recept på kladdkaka. Tur att det finns många så man kan variera sig.
Instruktioner
- Ugn 175 grader.
Smörj och bröa en form ca 21 cm i diameter (springform).
Smält smöret, tag pannan från spisen. Bryt ner mintchokladplattorna, låt smälta och rör till en jämn smet.
- Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt chokladblandningen under omrörning, rör noga.
- Blanda mjöl, kakao och bakpulver och rör ner i smeten. Häll smeten i formen, grädda i ca 18 minuter i 175 grader.
- Ta ut kakan och täck toppen med mintkakor. Grädda ytterligare 5 minuter tills mintkakorna har smält. Tag ut kakan och bred ut chokladen i ett jämt täcke över toppen.
Låt stelna och ta sedan försiktigt bort formens kant. Förvara kallt
Publicerat den
4 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegod kladdkaka!!
Mums det är vad man kan säga om denna kaka som skulle räckt hela helgen , men som inte är mycket kvar på
Jättegod
Bakat din After Eight kladdkaka idag, jättesmarrig! Tack för receptet!
Jättegood :)
Supergod, en kladdkaka som kommer att bakas ofta
Kladdkakor i alla dess former gillar jag. Denna la sig nog i toppen.
Den här kladdkakan blev en favorit här, så god. Kommer att göra den flera gånger
Jättegod! Vi och vårat främmande åt den tillsammans med lite vispad grädde till kaffet och alla tyckte det var jättegott! Högsta betyg får du för denna kladdkaka. Tack för ett jättegott recept! :)