Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinchokladkaka

 
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

En mycket god, glutenfri, kaka med mycket chokladsmak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och bryt ner chokladen i smöret. Rör om så att det blandas. Vispa äggen pösigt (1-2 minuter). Rör ner grädden i chokladsmöret. Vänd ihop alla ingredienser. Fyll aluminiumformar, 5-6 cm diameter, till hälften med smet. Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter (känn med sticka att det inte är kladdigt).
  2. Vill man göra kakan sockerfri; välj sockerfri choklad, byt ut Cointreau mot whisky och ersätt apelsinpastan med rivet skal av en apelsin.
  3. Vill man göra kakan mjölkfri; välj mjölkfritt margarin istället för smör, och havregrädde istället för vispgrädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.