Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Auberginerullar

 
  • Serverar: 2-3 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Gott tillbehör eller som vegitarisk huvudrätt. Variera med att även rulla in halloumiost eller oliver. Fettsnål om du steker auberginerna i lite eller inget fett och om du använder dig av soltorkade tomater som ligger i lag utan olja. Uteslut även osten för smalare alternativ.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva auberginerna i långsmala skivor, ca ½ cm tjocka. Stek dessa mjuka i stekpanna. Salta och peppra. Rulla ihop varje skiva med tomat och basilika blad i mitten. Lägg på ungsfat.
  2. Finhacka lök och vitlök, bryn mjuka. Blanda i tomaterna och balsamvinäger. Låt koka ca 10 min. Sala och peppra. Lägg tomatblandningen över och runt rullarna.
  3. Grädda i ugnen ca 15 min på 225 grader.
  4. Strö över fetaost och garnera med några basilika blad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.