Auberginerullar

Gott tillbehör eller som vegitarisk huvudrätt.
Variera med att även rulla in halloumiost eller oliver.
Fettsnål om du steker auberginerna i lite eller inget fett och om du använder dig av soltorkade tomater som ligger i lag utan olja. Uteslut även osten för smalare alternativ.

Ingredienser

1 aubergine
Salt
peppar
Soltorkade tomater i vatten
½ kruka basilika

Tomatsås:
1 röd lök
1 vitlöksklyfta
½ msk balamvinäger
1 burk hela tomater
Salt
peppar

Betyg (1 röst)
Antal personer
ca 2-3
Visningar:
1938
Sparat:
121

Gör så här

Skiva auberginerna i långsmala skivor, ca ½ cm tjocka. Stek dessa mjuka i stekpanna. Salta och peppra.
Rulla ihop varje skiva med tomat och basilika blad i mitten. Lägg på ungsfat.

Finhacka lök och vitlök, bryn mjuka. Blanda i tomaterna och balsamvinäger. Låt koka ca 10 min. Sala och peppra. Lägg tomatblandningen över och runt rullarna.

Grädda i ugnen ca 15 min på 225 grader.

Strö över fetaost och garnera med några basilika blad.

LIKNANDE RECEPT

Auberginerullar recept
av Evia
över 2 månader
av Lillann
över 2 månader
av Fin
över 2 månader
av lennali
över 2 månader
av Fin
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.