För bästa resultat, välj en riktig fast blåbärssylt.
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölk och låt blandningen bli 37 grader. Smula jästen i en bunke och strö över socker och salt. Rör tills jästen blir flytande.
Häll i mjölk och smör blandningen och blanda väl.
Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta degen smidig.
Låt degen jäsa under bakduk ca 30 minuter.
- Gör fyllningen när degen jäser.
Blanda smör, kardemumma och vaniljsocker, blanda i blårbärssylten.
- Dela degen i 4 delar. Kavla ut bitarna till rektanglar, ca 15x25 cm. Bred på blåbärssmör. Rulla ihop degen och skär i bitar.
Lägg bitarna med snittytan uppåt på plåtar med bakplåtspapper.
Låt jäsa övertäckta ca 15 minuter.
- Sätt ugnen på 250 grader.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter.
Låt svalna på galler.
Publicerat den
5 juli 2009
Liknande recept
Skriv kommentar