Champinjonfylld helstekt entrecôte

Att fylla en stek är inte så svårt och definitivt att pröva, då smaken blir mustig och fin. Här fyller du en saftig, hel entrecôte med härlig champinjonröra och bjuder kokta vitlöksklyftor i persiljesmör till.

Ingredienser

800 g entrecôte i bit
½ gul lök
1 burk omelettchampinjoner
1½ tsk salt
1½ msk ljus fransk senap
½ tsk timjan
3-4 vitlökar
3 dl vatten
1 stor bunt persilja
2-3 msk smör
1 dl vatten till stekskyn

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
2616
Sparat:
4

Gör så här

Skär några långa snitt på längden i köttet. Skala och finhacka löken. Rör samman champinjoner, ½ tsk salt, senap, timjan och lök. Fördela blandningen i snitten, och bind om med bomullssnöre.

Gnid in steken med ½ tsk salt och lägg den på ett ugnssäkert fat. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen av köttet och stek i 175 grader ca 1 timma eller tills termometern visar 65 grader.

Skala vitlöksklyftorna under rinnande kallt vatten. Koka upp vatten och ½ tsk salt och sjud vitlöken 5-10 minuter så att den blir mjuk men inte mosig. Hacka persiljan och värm matfett och persilja i en kastrull och lägg i vitlöksklyftorna.

Ta ut steken och låt den vila 10 minuter. Ta försiktigt bort snöret och skär köttet i rejäla skivor. Vispa ur fatet med vatten, värm skyn och servera köttet med skyn samt varma vitlöksklyftor.

Försök gärna få tag på lite äldre nötkött, som är mörkt i färgen och marmorerat. Då har det mustig smak och är saftigt.

Servera med kokt pressad potatis och sockerärter eller små ärter.

Öl, mineralvatten och/eller ett medelfylligt, rött vin, gärna spanskt eller chilienskt är gott till.

LIKNANDE RECEPT

över 2 månader
av MrsC
över 2 månader
över 2 månader
av Aron
över 2 månader
av MammaA
över 2 månader
av evaldo
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.