Köttet blir helt perfekt tillagat i ugn för att slutligen glaseras grillas kort innan servering.
Instruktioner
- Med detta recept kommer du att briljera vid grillen.
Det tar en stund men är väldigt enkelt.
- Sätt ugnen på 90 grader.
Packa in köttbiten hel i matlagningsplast.
Sätt i en kött termometer och tillaga köttet till önskad stekgrad.
- För entrecôte:
Rare - 55 grader
Medium - 60 grader
Well done - 65-70 grader
- Räkna med 2-3 timmar beroende på stekgrad.
- När köttet nått önskad temperatur ska det vila utan plast i minst 15 minuter vilket är ett perfekt tillfälle att blanda din glacé.
- Pensla köttet rikligt med glacé och grilla köttet kort men hett så det får en nästan bränd yta.
- Tranchera köttet precis innan servering och servera med kokt färskpotatis och fräsch sallad.
- Lycka till
Publicerat den
6 augusti 2014
Liknande recept
Skriv kommentar