Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmoussebakelse

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Margareta. Namnet har grekiskt ursprung och betyder pärla. 20/7 Tips! Variera smaken på chokladmoussen genom att tillsätta Cointreau eller annan fruktlikör istället för rom. !

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och blanda det med sockret.
  2. Rör ner ägget och kokos. Blanda sedan ner mjöl och bakpulver. Låt smeten svälla i några minuter.
  3. Dela smeten i cirka 20 små bollar. Lägg hälften på ett bakplåtspapper på en plåt och platta till dem. Lägg ett bakplåtspapper över och kavla ut dem, det går inte att kavla direkt på kakorna eftersom degen är för kletig.
  4. Tag bort översta bakplåtspappret och stansa ut runda kakor med cirka 7–8 centimeter i diameter med hjälp av ett glas eller pepparkaksform.
  5. Grädda på 175 grader i cirka 12 minuter. Låt svalna. Grädda nästa plåt och låt svalna.
  6. Hacka jordgubbarna och blanda dem med florsocker och rom, låt dem marineras.
  7. Smält chokladen i ett vattenbad eller i mikron. Vispa grädden och vänd försiktigt ner en tredjedel av grädden i den smälta chokladen. Vänd med luftiga tag ner resterande grädden i chokladen.
  8. Placera ut bottnar och spritsa ut ett lager mousse. Lägg en tesked jordgubbshack på moussen och täck med en botten. Spritsa ut ännu ett lager mousse och lägg dit en tesked jordgubbshack. Täck med en tredje botten. Garnera med en fin jordgubbe och pudra florsocker över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.