Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit chokladmoussebakelse med smultron

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Roligt att kunna plocka bären och sedan göra desserten!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med smultronen: Lägg gelatinbladet i vatten tills det smält. Krama ur. Blanda yoghurt, smultronpuré och socker med det smälta gelatinet och ställ i frysen att stelna.
  2. Chokladmousse: Blötlägg gelatinbladen. Finhacka chokladen. Koka upp grädden och slå den över chokladen. Krama ur gelatinbladen och lägg i smeten. Blanda väl och låt svalna till 40°. Vispa grädden och vänd ner.
  3. Plommonkompott: Dela plommonen i mindre bitar och tag bort kärnorna. Koka dem tillsammans med kanelstången i socker och vatten till kompott.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.