Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit kladdchoklad tårta

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Vit, vacker och jättegod är desserttårtan som serveras med frukt och vispad grädde. Tips Har du inte konjak, ta xante likör, det blev jätte gott

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°. Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. Vispa ägg och socker poröst. Rör i choklad, konjak och mjöl. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 30–35 min. Låt kakan kallna och ställ i kylen. Glasyr: Hacka chokladen. Koka upp grädden. Ta den från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. Låt glasyren halv-stelna ca 5 min i kylen. Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen. Sikta över florsocker.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • GIJen 2 november 2007

    Är det här kakan från Arlas hemsida? Instämmer att den var jättegod! Finns det nåt annat alternativ att ha i istället för konjak eller likör tro? =)

  • Karin50 3 november 2007

    Helt enkelt underbar

  • carre007 1 juli 2008

    Den var jättegod, men mastig.

  • Lindie 17 juli 2008

    Efter 35 minuter så var inte kakan klar för fem öre, den var jättedegig. så jag lät den vara inne i kanske fem-tio minuter till. Och då var den bara lite kladdig, så jag trodde den var klar. Eftersom den hette kladd.... Ack så fel jag hade! Misslyckades! :( Ska kolla på kakan imorgon men den kändes som en flopp. Men nu vet jag det till en annan gång, men där den var bra var den riiiiktigt god! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.