Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Crepes a´la Congos

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Här kommer ett grundrecept som kan varieras i flera former, både som förrätt eller till dessert, det beror på fyllningen och eventuell flambering. Dessa kan t.ex fyllas med svampstuvning, toppas med riven ost (går åt ca 100 gram) och serveras med lite grönsallad. Men det går lika bra att fylla med en äpple och kanelratatouille och sedan flambera med cognac. Denna serverar du äkta vaniljglass till. Världsklass!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ihop mjölet med halva mjölkmängden. Rör ned äggen, ett i taget. Blanda väl. Rör ned resterande mjölk och vattenmängd tillsammans med saltet. Låt smeten mogna i 15-30 minuter. Grädda tunna crepes i liten stekpanna, Crepes behöver bara gräddas på ena sidan, men detta är en smaksak.
  2. Fyll crepes med valfri stuvning och rulla ihop. Gratinera med riven ost alternativt flambera med cognac om de ska vara dessertcrepes.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.