- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Snabb och god! Kan också bli köttbullar (stek dem i längpanna i 200 grader 15 minuter med någon vändning under tiden) eller pannbiffar.
Instruktioner
- Blötlägg ströbrödet i vin eller vatten.
Efter en stund tillsätts köttfärs, kalvfond, senap, pressad vitlök, mortelstött timjan, lökpulver och ägg.
Arbeta samman ordentligt.
Avsluta med salt och peppar och smaka av. Bäst sker det genom att steka en provklick.
- Köttfärslimpa: Forma färsen i långpanna, klicka på lite smör och stek i ugn, 175 grader ca 1 timme. För god stekyta bör limpan ösas med vätskan från långpannan några gånger under stektiden. Limpan kan sen ätas som den är med sås och potatis, tärnas och användas till pytt eller pasta, skivas kall och läggas på smörgås- för att bara nämna några serveringsförslag
Publicerat den
4 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Stekte biffar av smeten, eller försökte i alla fall. Smeten höll inte ihop, utan föll isär hela tiden. Har aldrig varit med om det förut, så det kanske berodde på köttfärsen. Smaken var det inget fel på, jättegod.