Om du har massor av kantareller är detta ett härligt sätt att slösa dem på.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°. Vispa upp äggen lätt. Vispa ner grädde, mjölk, salt och peppar.
- Häll omeletten i en smord ugnssäker form.
- Grädda mitt i ugnen ca 35 min.
- Rensa och skär svampen i bitar. Låt svampen koka i en torr stekpanna tills det mesta av vätskan försvunnit. Tillsätt smöret och fräs ca 15 min på svag värme.
- Strö mjölet över svampen och rör om. Späd under omrörning med mjölk och matlagningsgrädde. Låt koka på svag värme ca 5 min. Smaksätt med salt och peppar.
- Häll stuvningen över omeletten. Garnera med persilja. Servera direkt.
Publicerat den
14 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Måste be om ursäkt för att omdömet o poängen har dröjt. Supergott, o 5 p, tack tack.
God omelett! Hade inte så mycket kantareller hemma så jag tog lite champinjoner också, blev inte helt fel :-) Tack för ett bra recept.
Hade inga kantareller utan använde istället ostronskivling. Riktigt gott :-)