Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lasagne a`la Hedda

 
Skriv ut

God med rik smak av kantareller och lagom kryddig hetta.

Ingredienser

Instruktioner

Köttfärssås: Skala och finhacka lök och vitlök Skär kantarellerna i mindre bitar och fräs lök och svamp i lite smör i en stekpanna. Tillsätt färsen och bryn tills den fått färg. Häll över de krossade tomaterna, droppa i tabasco och smaka av med salt och cayennepeppar. Låt såsen småkoka under lock ca 30 min. Ostsås: Smält smör i en kastrull.Rör i mjöl och vispa i mjölken. Låt koka 5 min. Rör ner riven ost ( spara 1/2 dl) och muskotnöt, smaka av med salt. Smörj en ugnssäker form. Börja med att hälla ett lager ostsås i botten på formen. Fortsätt med att varva lasagneplattor, köttfärssås och ostsås. Avsluta med ett lager ostsås och strö över resten av den rivna osten. Gratinera mitt i ugnen 225 grader tills lasagnen fått fin färg, ca 30 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.