Instruktioner
Köttfärssås:
Skala och finhacka lök och vitlök
Skär kantarellerna i mindre bitar och fräs lök och svamp i lite smör i en stekpanna.
Tillsätt färsen och bryn tills den fått färg.
Häll över de krossade tomaterna, droppa i tabasco och smaka av med salt och cayennepeppar.
Låt såsen småkoka under lock ca 30 min.
Ostsås:
Smält smör i en kastrull.Rör i mjöl och vispa i mjölken.
Låt koka 5 min.
Rör ner riven ost ( spara 1/2 dl) och muskotnöt, smaka av med salt.
Smörj en ugnssäker form.
Börja med att hälla ett lager ostsås i botten på formen.
Fortsätt med att varva lasagneplattor, köttfärssås och ostsås.
Avsluta med ett lager ostsås och strö över resten av den rivna
osten.
Gratinera mitt i ugnen 225 grader tills lasagnen fått fin färg,
ca 30 min.