Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxpaj

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Den här pajen är utmärkt på ett buffe'bord alternativt till studentkalas. Matig o väldigt mättande.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Nyp ihop ingredienserna tíll pajdegen. Låt den vila kallt i kylen 1 timme. Tryck sedan ut den i pajformen o förgrädda skalet i 10 minuter i 200 grader.
  2. Skär under tiden den gravade laxen i bitar, ca 1 cm stora. Hacka o bryn löken o låt den svalna. Knäck äggen och blanda i grädde, lök, lax, riven ost, ädelost och dill.
  3. Häll allt i det förgräddade skalet o grädda pajen i 225 grader i ca 25 minuter. En god sallad o ett gott bröd kompletterar måltiden.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.