- Serverar: 4 portioner
- Tid: 5 timmar
Skriv ut
Möraste och goaste köttet en murrig höstkväll =)
Instruktioner
- Blanda ihop kryddblandningen. Smula gärna ner rosépepparkornen i blandningen...
- Stek oxkindarna i rapsolja, så att de får en fin ytfärg. Strö över kryddblandningen och vänd runt. Lägg sedan kindarna i en ugnssäker form, riv chokladen över och vänd runt köttbitarna, så att chokladen fördelas runt om. Skala och klyfta löken grovt. Häll på lite vatten, ca. 1dl.
- Ställ in i ugn på 150 grader varmluft. Låt stå i ca. 3 timmar. Kolla köttet med jämna mellanrum och häll på lite vatten om det behövs. Vänd även gärna köttet efter halva tiden.
- Efter 3 timmar, lägg på tomaterna med kvisten. Dela vitlöken, men låt varje klyfta vara kvar i skalet. Fördela vitlöksklyftorna över köttet. Täck allt med alu-folie. Låt stå i ca. 1, 5 timme till. Ta bort folien de sista 10 minuterna.
- Servera med sallad gjord på bladpersilija, fetaost och mandolinskivad rödlök och ungsrostad aubergine i tärningar. Droppa balsamvinäger över.
- Önskas sås, servera naturell smetana till!
Publicerat den
30 oktober 2014
Liknande recept
Skriv kommentar