Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lökbakad oxkind

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 5 timmar
Skriv ut

Möraste och goaste köttet en murrig höstkväll =)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop kryddblandningen. Smula gärna ner rosépepparkornen i blandningen...
  2. Stek oxkindarna i rapsolja, så att de får en fin ytfärg. Strö över kryddblandningen och vänd runt. Lägg sedan kindarna i en ugnssäker form, riv chokladen över och vänd runt köttbitarna, så att chokladen fördelas runt om. Skala och klyfta löken grovt. Häll på lite vatten, ca. 1dl.
  3. Ställ in i ugn på 150 grader varmluft. Låt stå i ca. 3 timmar. Kolla köttet med jämna mellanrum och häll på lite vatten om det behövs. Vänd även gärna köttet efter halva tiden.
  4. Efter 3 timmar, lägg på tomaterna med kvisten. Dela vitlöken, men låt varje klyfta vara kvar i skalet. Fördela vitlöksklyftorna över köttet. Täck allt med alu-folie. Låt stå i ca. 1, 5 timme till. Ta bort folien de sista 10 minuterna.
  5. Servera med sallad gjord på bladpersilija, fetaost och mandolinskivad rödlök och ungsrostad aubergine i tärningar. Droppa balsamvinäger över.
  6. Önskas sås, servera naturell smetana till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.