Marängerna kan bakas flera dagar i förväg och förvaras torrt och svalt.
Instruktioner
- Ugn: 125º
- Vispa äggvitor och socker till marängsmeten över en kastrull med sjudande vatten. Smeten ska bli tjock och fast och det kan ta bortåt 10 minuter. Använd gärna elvisp.
- Tillsätt kaffepulvret och klicka ut smeten på en plåt täckt med bakplåtspapper. Skjut in plåten mitt i den uppvärmda ugnen och låt marängerna stå inne i 40 minuter.
- Blanda ihop socker, kakaopulver och vatten till såsen i en kastrull. Låt såsen koka upp och sedan koka till simmig konsistens. Vispa grädden.
- Bottna 4 desserttallrikar med grädden. Lägg på maränger, stänk portvin ovanpå och ringla sedan chokladsås över. Garnera med persikoklyftor
Publicerat den
22 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar