Instruktioner
Sätt ugnen på 175grader
Skala äpplena, klyfta dem och lägg dem i en plast påse
Slå i alla andra ingredienserna till fyllningen och knyt påsen.
skaka runt äpplena i sockerblandningen så de blir "marinerade"
Vispa socker & ägg pösigt, blanda vetemjöl och bakpulver
och tillsätt det i ägg smeten.
värm margarin och vatten till det är hett.
Blanda i.
Ta en form med avtagbar kant och klä den med bakplåtspapper.
Slå i smeten och stick ner så många äpple bitar du kan.
Grädda i ugnen ca 45 -60 minuter.
Låt svalna.
Om man vill kan man pudra över florsocker.
Servera men vaniljvisp eller glass.
Mumsigt!
Jättegod kaka som jag fick hos min son, så nu har jag också sparat receptet, Kommer helt säkert att göra den själv
Så himla smaskig. Den gick absolut hem hos oss alla. Mjuk o luftig o goooo
Så fin och god äpplekaka som får högsta betyg. Tack för tipset att klä formen med bakplåtspapper samt att skaka om äppelbitarna i en plastpåse med kanel och socker.. Det underlättade.
Hej! Jag har bakat äppelkakan idag ,den var jättegod , serverade vaniljsås till.Jag kommer att baka den fler gånger. Hälsningar Ingrid
Har bakat den flera gånger, jättebra, har även delat med mej av receptet till väninnor alla jättenöjda!
** Detta inlägg har blivit censurerat
TACK för receptet! Kakan blev verkligen jättejättesmaskig! Kommer att göra den fler gånger...
Väldigt god! Tog äpplen från gården så jag hade väl 7-9 äpplen, men den blev jättebra! Har gjort den två gånger =) =)
Jag har ´bakat idag och det blev jättegott!! inte så söt och alla gillar det så mycket. har sparat för mitt familjs recept!!!