Vem älskar inte chips med dip? Här är en variant som du kan njuta av med gott samvete - sprödbakade majstortillas och mager dip.
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader. Lägg bakplåtspapper på två plåtar.
- Pensla bröden lätt med olivolja och strö sedan över paprikapulver. Grädda 5 minuter i ugnen tills bröden är guldbruna och knapriga.
- Lägg bröden på en skärbräda och skär genast små trekanter av bröden. Gör det omedelbart, annars kallnar brödet och de blir spröda och smular lätt sönder.
- Dela tomaterna tvärs över och skeda ut kärnorna. Skär fruktköttet i små tärningar. Skala och finhacka rödlök och vitlök och blanda med tomattärningarna.
- Dela, kärna ur och gröp ur avokadoköttet, mosa fruktköttet med en gaffel och blanda ner det i tomathacket. Rör ner citronsaften och krydda med peppar. Lägg upp salsan och gräddfilen i separata skålar. Ställ skålarna på ett stort serveringsfat och lägg de knapriga chipsen runt om.
Publicerat den
15 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar