Instruktioner
Sätt ugnen på 225 °C, varmluft 200°C.
Tina fryst smördeg lätt och kavla ut dem till 8 X 40 cm.
Lägg plattorna på vattensköljd plåt.
Nagga och låt dem vila.
Grädda längderna ca 10 min. och låt dem kallna.
Gör vaniljkrämen.
Låt den kallna och blanda den med vispad grädde.
Bred äppelmos på en av bottnarna.
Lägg på nästa botten.
Bred på vaniljkrämen.
Täck med den översta bottnen.
Lägg undersidan uppåt så går det lättare att breda på gelé och glasyr.
Obs! Bred först på ett tunt lager smält gelé och sedan glasyr gjord av florsocker och vatten.
Skär längderna i ca 10 bitar.
Detta är min absoluta favorit. Serveras alltid på min födelsedag. De senaste åren bakar jag tårtan själv. Dock tycker jag att man inte ska blanda vaniljkrämen med grädden. Bred först ut ett lager med vaniljkräm och bred ett lager med grädde över vaniljkrämen. Det ser svårt ut att göra denna underbara bakelse/tårta, men det är mycket enkelt. Godast är den dagen efter.
Låter smarrigt :)
Det var nog runt 10år sedan jag åt napoleon. De var goda.