Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nasigoreng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna rätt gillas av både vuxna o barn

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär löken i ringar, kärna ur och strimla paprikan. Skär kycklingköttet i jämna bitar. Fräs det kokta riset i hälften av oljan i en stekpanna och lägg över i en gryta. Fräs sedan lökringarna och paprikan i resten av oljan. Tillsätt kycklingköttet efter några minuter, krydda med pressad vitlök, curry och salt. Rör om försiktigt och låt fräsa en stund till.
  2. Blanda fräset med riset, tillsätt också räkorna, låt det hela bli genomvarmt och smaka av. Var inte rädd att krydda med curryn.
  3. Själv ökar jag med paprikan och räkor och det går åt en hel kyckling hemma hos oss. En rätt som är god även dagen efter.
  4. Ev tillbehör men behövs inte är super gott utan också. Men för dom som vill ha lite extra på bordet
  5. Små skålar med salt jordnötter, stekta bananskivor, ananasbitar, tomatklyftor, kinesisk soya.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.