Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Parmesankex

 
  • Serverar: 35 portioner
Skriv ut

Beroendeframkallande och goda kex med sprödhet och sälta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv parmesanosten fint. Blanda alla ingredienser i en bunke. Knåda degen för hand eller kör den i en köksmaskin.
  2. Dela degen i två bitar och forma dem till rullar. Rulla en längd i vita och en i svarta sesamfrön. Klä rullarna i plastfolie och lägg dem i frysen en kort stund för att lättare kunna skära fina kex.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Skär kexen i ca 4 mm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kexen mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt dem svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.