Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Peach Melba-kaka

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Samla soliga sommarsmaker i en underbar mandelkaka! Persika och hallon är en klassisk kombination som ofta förknippas med namnet Peach Melba.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Smörj och mjöla en pajform, ca 22 cm i diameter, eller använd en vanlig bakform.
  2. Koka upp vatten i en kastrull. Doppa persikorna en kort stund i det heta vattnet och dra därefter av skalen. Skär fruktköttet i mindre bitar.
  3. Rör matfett, mandelmassa och florsocker till en ljus och porös smet. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör smeten slät mellan varje. Tillsätt rivet citronskal och sikta ned mjöl och bakpulver. Rör smeten slät.
  4. Vänd försiktigt ned hälften av persikobitarna och hallonen i smeten. Bred ut smeten jämnt i formen och fördela de sista fruktbitarna och hallonen ovanpå kakan. Strö över flagad mandel.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Garnera med färska hallon och finhackad citronmeliss. Servera gärna med en klick vaniljkesella.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.