Samla soliga sommarsmaker i en underbar mandelkaka! Persika och hallon är en klassisk kombination som ofta förknippas med namnet Peach Melba.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°. Smörj och mjöla en pajform, ca 22 cm i diameter, eller använd en vanlig bakform.
- Koka upp vatten i en kastrull. Doppa persikorna en kort stund i det heta vattnet och dra därefter av skalen. Skär fruktköttet i mindre bitar.
- Rör matfett, mandelmassa och florsocker till en ljus och porös smet. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör smeten slät mellan varje. Tillsätt rivet citronskal och sikta ned mjöl och bakpulver. Rör smeten slät.
- Vänd försiktigt ned hälften av persikobitarna och hallonen i smeten. Bred ut smeten jämnt i formen och fördela de sista fruktbitarna och hallonen ovanpå kakan. Strö över flagad mandel.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Garnera med färska hallon och finhackad citronmeliss. Servera gärna med en klick vaniljkesella.
Publicerat den
13 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar