- Serverar: 1 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Traditionella bästa vita pepparkakor som är ett måste i finska kaffebord i jultiden.
Instruktioner
- Mjuk smör eller margarin vispas med socker, till en fluffig massa (tills socker slutar låta skrapas i skålen).
Ägg tillsätts en efter en, vispas mellan varje ägg.
Bikarbonat blandas med mjölet och tillsätts till degen. (Om man inte har bikarbonat kan man ersätta den men 2 tsk bakpulver ).
Om degen görs dagen innan, behöver man inte använda alla mjöl.
- Man kavlar likadant med brödkavel som man brukar göra med bruna pepparkakor och trycker från degen olika fikurer som man sedan lyfter till bakplåt och gräddar dom.
Gräddas 5-7 minut i 200° - 225° C°
Publicerat den
5 december 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Väldigt roligt recept med en härligt smidig och lättkavlad deg. Jag smaksatte halva degen med saffran och rivet apelsinskal- kan rekommenderas. Spröda godingar till julens kakburk. Tack Pirkko!