Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Pinocciotårta, Herrgårdstårta, Glömmingetårta, Brittatårta, en populär tårta med många namn. Detta recept ger en botten som blir lite högre än de flesta recept och det blir riktigt lyckat!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa mjukt smör och socker fluffigt. Vispa ner 1 äggula i taget. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner växelvis med mjölken. Klä en långpanna med bakplåtspapper och smörj det väl. Bred sedan ut smeten. Vispa äggvitor till hårt skum och vispa ner lite socker och vanilj åt gången. Bred ut marängen på sockerkakssmeten och strö över mandelspån. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20-30 min. Känn med sticka när botten är genomgräddad. Lägg ev över ett bakplåtspapper mot slutet så marängen ej blir för mörk.
  2. Låt botten svalna och dela den sedan på mitten. Lägg ena delen på en bricka. Vispa grädde med socker och vanilj och rör försiktigt i bären. Bred ut över tårtbottnen. Färska bär är godast men det går jättebra med frysta, tinade också, men låt dem gärna rinna av lite innan. Lägg den andra tårtbotten över.
  3. Bottnarna kan vara lite svårhanterliga, men om man lägger de i frysen en stund innan man ska montera ihop tårtan så går det superbra! Man kan även förbreda tårtan långt innan och förvara den i frysen, utan fyllning alltså.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Receptglad 13 juni 2014

    Jättegod tårta. Jag delar inte den utan lägger grädden på och garnerar med det jag vill ha och det blir alltså en stor tårta.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.