Saftig chokladbotten som fylls med blåbärssylt i ena lagret och syrlig lemon curd i andra. Toppas med vit choklad och blåbär. Sagolikt god!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och koka hastigt upp. Ta kastrullen från plattan och rör ner mjölkblandningen i äggsmeten. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Vänd försiktigt ner det i smeten och rör ihop till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 22 cm i diameter. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35-40 minuter. Låt den svalna och dela sedan kakan i tre bottnar.
- Fyllning 1:
Rör ihop blåbär och blåbärssylt.
- Fyllning 2:
Vispa grädden hårt och rör ner lemon curden.
- Montering:
Bred ut blåbärsfyllningen på den understa bottnen. Lägg på nästa botten och bred på gräddfyllningen i ett jämnt lager. Lägg på den tredje bottnen. Vispa grädden till garneringen och bred den över hela tårtan. Täck sidorna med riven choklad och toppa med blåbär.
Publicerat den
16 augusti 2015
Liknande recept
Skriv kommentar