Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sagolik saffransglass

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Dubbelt upp av glassen? Gör den i två omgångar för bästa resultat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp grädde och strösocker. Tillsätt saffran, rör om och ta kastrullen från värmen. Rör ner äggulor och rosenvatten. Värm på svag värme under omrörning till en tjock kräm. Smaksätt med vaniljsocker.
  2. Sila krämen och låt den kallna. Frys glassen minst 4 tim. Ta fram den 30 min innan servering.
  3. Garnera med hackade pistagenötter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • malihe 20 december 2009

    Hej Saffranglass med rosenvatten och pistasch kommer från Iran. Det blir rättvis om ni skriver ordet "persisk" i början av receptet. Tack på förhand Mvh M & F

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.