Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransglass

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Ett recept på hemgjord saffransglass.

Ingredienser

Instruktioner

Vispa äggulor, socker, honung och saffran till en pösig smet. Vispa grädde. Blanda äggsmet och vispgrädde. Klä en avlång form med plastfolie. Häll i smeten. Frys glassen över natten. Tina hallonen. Kör dem i mixer eller mosa med gaffel. Smaksätt med florsocker, späd eventuellt med lite vatten om såsen är för tjock. Ta fram glassen i rumstemperatur 10–15 minuter före servering. Gör glasskulor som serveras i glassglas med hallonsås eller hela hallon eller björnbär. Eller glassen i skivor och garnera med hallonsås eller hela hallon eller björnbär.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • joolo010 22 december 2009

    mycket god glass

  • kekke46 1 december 2012

    Den här saffransglassen fick jag smaka hos min dotter. Den var otroligt goda mums. En femma av mig för detta recept :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.