Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransglass

 
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Knallgul lättlagad festglass

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stöt saffran med en sockerbit och lös sedan upp detta i 2 msk kokhett vatten. Ställ åt sidan så länge.
  2. Vispa äggulor och siktat florsocker tills det pöser, gärna med elvisp. Det är viktigt att man verkligen siktar florsockret, annars blir glassen klimpig. Blanda i saffransvattnet.
  3. Vispa först vitor och sedan grädde var för sig. Blanda grädden i gulorna med saffran och vänd sist ner vitorna.
  4. Frys in det hela till glass. Rör helst om i smeten ett par gånger under infrysningen så blir konsistensen fin

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.