Vad ska man bjuda på för efterrätt på julafton efter all mat?
Jag funderade på saffranscheesecake eller saffranspannacotta. Jag har aldrig ätit saffranscheesecake så därför undrar jag om det är gott?
Saffranspannacotta vet jag är uppskattat :)
boz196517 december 2009
Ris à-la malta är ju en klassiker. Har inte provat själv, men jag kan tänka mig att den skulle gå alldeles utmärkt att "piffa upp" med lite saffran.
Själv så ligger jag livlös 3 timmar efter maten och drömmer om tiden innan jag stoppade i mig allt det där.
Vi brukar ha en ask choklad på bordet som får symbolisera efterätten :)
Beckis8317 december 2009
jag brukar vilja ha nått sött smaskigt till kaffet efter maten så förra året blev det vaniljglass med fruktsallad,i år blir det nån syrlig citronkaka med vispad vaniljfraiche. Vill inte ha det för mastigt men gärna fruktigt och syrligt.
EvisW17 december 2009
Jag har ju funderat länge på saffranscheesecake men jag har aldrig ätit det så jag vet inte om det är gott. Det ska ju vara något enkelt och inte mastigt.
sessa7917 december 2009
jag funderade på pepparkladdkaka. men det var nästan som o äta pepparkaks deg tyckte jag..
lillasara17 december 2009
Saffranscheesecake är jättegott, men precis som ris-ala-malta och saffranspannkaka (jag gillar båda delarna) är det ju ganska mastigt. Kanske om man klarar av att bara ta små bitar? :-) Jag funderar på vaniljglass med pepparkakssmul eller krossade polkagrisar i små portionsformar eller kanske glögglas? Eller så skippar vi efterrätt,..
Saffranssemifreddo lät ju också gott, men den var inte riktigt kompatibel med mina allergier.
annchad17 december 2009
jag har oxå funderat på saffranscheesecake men vet inte om det blir för mastigt. kom med lite förslag till oss som inte kan bestämma oss!!!(Y)
Beckis8317 december 2009
saffransglass?
marielotta17 december 2009
Vanlig cheescake kanske där du tar hälften digestive och hälften pepparkaka till bottnen.
Själv tror jag att jag ska ha mandelmusslor m vaniljvisp och rårörda hallon eller jordgubbar
Okänd17 december 2009
Risgrynsgröt, med gömd mandel och tillhörande grötrim, sirap, kanel och kall mjölk.
Det lägger sig som bomull ovanpå julmaten!
Sedan när tomten har varit på besök blir det ju kaffe och tårta.
Lenael17 december 2009
(L) Givetvis Tomtegröt! Precis som jan-gunnar säger. (Y)
snaize17 december 2009
Självklart ska det vara Ris á la malta, tomtegröt med apelsinbitar i. :)
miramamman17 december 2009
Vvi har ofta marängsvich det gillar kidsen, och vi som ätit för mycket av maten vi tar en fruktsallad med lite vispad grädde eller vaniljvisp eller glass. Även om man ätit buken från ryggraden, så är det ju gott med nåt sött efteråt.
hoppas du hittar nåt som passar er.
Arkenstone17 december 2009
Jag hade tänkt göra chokladcheescake men sen läste jag den här tråden och det blir såklart Gotländsk saffranspannkaka! Saffran, risgryn och mandel. Det är ju klockrent. Att vi dessutom förälskade oss i Gotland under en semester för ett par år sedan gör ju inte det hela sämre.
Har längtat tillbaka sen dess...
lece17 december 2009
En efterrätt som är en aning syrlig och passar bra efter julmaten är yoghurtfromage. Till det kan man ha en jordgubbssås, gjord på mixade frysta jordgubbar och lite florsocker.
Om man nu behöver ha någon efterrätt överhuvudtaget vill säga.
I vår familj hoppar vi ofta över den och tar en julfika någon timme efter maten och då kommer många sorter fram av julbaket istället.
NicolinaZ18 december 2009
Man är ju alltid så MÄTT, och så vill man ha plats för godis och choklad ännu efteråt... Därför är det här vår "all time favourite" på julbordet: Luftslott av hallon
God jul!
Okänd18 december 2009
Ris à la Malta passar mycket bra som dessert efter annandag juls kalkonmiddag.
mafia18 december 2009
Oj, hur orkar ni tänka på en massa tunga efterrätter :'(efter all tung julmat. Själv älskar jag Ris a´la´Malta, men jag väljer att äta det en annan gång. Vi var för några veckor sen i Skåne och åt julbord. Jag blev mätt av sill och lax, utan bröd och potatis och hoppade över all varm mat och även "Maltan".
Om vi ska ha någon efterrätt under julen, brukar jag göra äggost, som inte är så tungt och servera en god sylt till.
Vad ska man bjuda på för efterrätt på julafton efter all mat?
Jag funderade på saffranscheesecake eller saffranspannacotta. Jag har aldrig ätit saffranscheesecake så därför undrar jag om det är gott?
Saffranspannacotta vet jag är uppskattat :)
Ris à-la malta är ju en klassiker. Har inte provat själv, men jag kan tänka mig att den skulle gå alldeles utmärkt att "piffa upp" med lite saffran.
Saffranspannkaka från Gotland med vispad grädde och salmbärsylt (eller annan sylt).
Saffransemifreddo
Wow ! Efterätt efter julmaten :)
Själv så ligger jag livlös 3 timmar efter maten och drömmer om tiden innan jag stoppade i mig allt det där.
Vi brukar ha en ask choklad på bordet som får symbolisera efterätten :)
jag brukar vilja ha nått sött smaskigt till kaffet efter maten så förra året blev det vaniljglass med fruktsallad,i år blir det nån syrlig citronkaka med vispad vaniljfraiche. Vill inte ha det för mastigt men gärna fruktigt och syrligt.
Jag har ju funderat länge på saffranscheesecake men jag har aldrig ätit det så jag vet inte om det är gott. Det ska ju vara något enkelt och inte mastigt.
jag funderade på pepparkladdkaka. men det var nästan som o äta pepparkaks deg tyckte jag..
Saffranscheesecake är jättegott, men precis som ris-ala-malta och saffranspannkaka (jag gillar båda delarna) är det ju ganska mastigt. Kanske om man klarar av att bara ta små bitar? :-) Jag funderar på vaniljglass med pepparkakssmul eller krossade polkagrisar i små portionsformar eller kanske glögglas? Eller så skippar vi efterrätt,..
Saffranssemifreddo lät ju också gott, men den var inte riktigt kompatibel med mina allergier.
jag har oxå funderat på saffranscheesecake men vet inte om det blir för mastigt. kom med lite förslag till oss som inte kan bestämma oss!!!(Y)
saffransglass?
Vanlig cheescake kanske där du tar hälften digestive och hälften pepparkaka till bottnen.
Själv tror jag att jag ska ha mandelmusslor m vaniljvisp och rårörda hallon eller jordgubbar
Risgrynsgröt, med gömd mandel och tillhörande grötrim, sirap, kanel och kall mjölk.
Det lägger sig som bomull ovanpå julmaten!
Sedan när tomten har varit på besök blir det ju kaffe och tårta.
(L) Givetvis Tomtegröt! Precis som jan-gunnar säger. (Y)
Självklart ska det vara Ris á la malta, tomtegröt med apelsinbitar i. :)
Vvi har ofta marängsvich det gillar kidsen, och vi som ätit för mycket av maten vi tar en fruktsallad med lite vispad grädde eller vaniljvisp eller glass. Även om man ätit buken från ryggraden, så är det ju gott med nåt sött efteråt.
hoppas du hittar nåt som passar er.
Jag hade tänkt göra chokladcheescake men sen läste jag den här tråden och det blir såklart Gotländsk saffranspannkaka! Saffran, risgryn och mandel. Det är ju klockrent. Att vi dessutom förälskade oss i Gotland under en semester för ett par år sedan gör ju inte det hela sämre.
Har längtat tillbaka sen dess...
En efterrätt som är en aning syrlig och passar bra efter julmaten är yoghurtfromage. Till det kan man ha en jordgubbssås, gjord på mixade frysta jordgubbar och lite florsocker.
Om man nu behöver ha någon efterrätt överhuvudtaget vill säga.
I vår familj hoppar vi ofta över den och tar en julfika någon timme efter maten och då kommer många sorter fram av julbaket istället.
Man är ju alltid så MÄTT, och så vill man ha plats för godis och choklad ännu efteråt... Därför är det här vår "all time favourite" på julbordet:
Luftslott av hallon
God jul!
Ris à la Malta passar mycket bra som dessert efter annandag juls kalkonmiddag.
Oj, hur orkar ni tänka på en massa tunga efterrätter :'(efter all tung julmat. Själv älskar jag Ris a´la´Malta, men jag väljer att äta det en annan gång. Vi var för några veckor sen i Skåne och åt julbord. Jag blev mätt av sill och lax, utan bröd och potatis och hoppade över all varm mat och även "Maltan".
Om vi ska ha någon efterrätt under julen, brukar jag göra äggost, som inte är så tungt och servera en god sylt till.