Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransglass med ingefärssting

 
  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Den vackert gula glassen har fått sin färg av saffran. Receptet är från ICA-Kuriren. En dessert för någon av påskdagarna kanske? (Jag kan inte leva utan min glassmaskin!)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stöt saffranet finpulvrigt med någon msk av sockret. Elvispa äggulorna pösiga med socker och saffran i en rymlig, tjockbottnad kastrull, ej aluminium. Blanda i mjölken. Snitta vaniljstången på längden och lägg i den. Hetta upp under vispning tills blandningen sjuder. Låt svalna.
  2. Skala ingefäran och riv den fint. Stoppa rivet i vitlökspressen och tryck ur saften. Rör ned saften i äggpöset och ta upp vaniljstången.
  3. Vispa grädden tills den precis börjar tjockna. Vänd ned den i saffranssmeten och häll i glassmaskinen. Starta maskinen och låt den arbeta som den ska. Förvara glassen i frys, ta fram den ca 15 minuter före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.