Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stenkyrkas saffransglass

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Läckert att bjuda på

Ingredienser

Instruktioner

  1. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ut fröna i en kastrull. Blanda med saffran, mjölk och grädde. Koka upp blandningen och låt den sedan svalna.
  2. Vispa sockret och äggulorna luftigt och rör ner i gräddmjölken. Häll även i apelsinjuicen.
  3. Hetta upp glassblandningen till 85 °C och rör i glukosen. Låt gärna vila i kylskåpet i 8 timmar för att få en extra len konsistens.
  4. Kör glassen i glassmaskin tills den är färdig. Frys in glassen i minst 1 1/2 timme före servering. Eller frys glassen i bunke i ca 5 timmar och rör med ca 30 minuters mellanrum.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.