Små hoisin - bollar

Plockmat.

Ingredienser

½ kg kycklingfärs
2 dl ströbröd
1 gul lök, riven
2 pressade vitlöksklyftor
1 lättvispat ägg
½ dl hoisinsås
1 msk sojasås
1 msk riven ingefära
1 tsk sesamolja
1 tsk spiskummin
Olja
Lime
Koriander

Dipp:
1 dl sweet chilisås
2 msk rödvinsvinäger
2 msk finhackad koriander

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
404
Sparat:
6

Gör så här

Blanda ihop de tio första ingredienserna väl med varandra i en skål. Gör små bollar av smeten med hjälp av en matsked.

Hetta upp oljan i en stor stekpanna och stek bollarna i omgångar. Skaka hela tiden på pannan så förblir de runda. Lägg över dem i långpanna, hit kan de förberedas.

Värm ugnen till 175 grader och ställ in plåten med bollarna i ca 15 minuter, de skall bli genomvarma.

Servera bollarna uppträdda på tandpetare med en tunn trekant av en limeskiva och ett korianderblad och servera med den ihopblandade dippsåsen till.

LIKNANDE RECEPT

Hoisin recept
Revbensspjäll m..
av MrsC
över 2 månader
Grillade revben
av gummsen
över 2 månader
Asiatisk lax me
av hannas
över 2 månader
Wokade nudlar m..
över 2 månader
Pulled pork i l
av Fetgnu
över 2 månader
Marinerad fläsk
av ros
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.