Små hoisin - bollar

Plockmat.

Ingredienser

½ kg kycklingfärs
2 dl ströbröd
1 gul lök, riven
2 pressade vitlöksklyftor
1 lättvispat ägg
½ dl hoisinsås
1 msk sojasås
1 msk riven ingefära
1 tsk sesamolja
1 tsk spiskummin
Olja
Lime
Koriander

Dipp:
1 dl sweet chilisås
2 msk rödvinsvinäger
2 msk finhackad koriander

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
364
Sparat:
6

Gör så här

Blanda ihop de tio första ingredienserna väl med varandra i en skål. Gör små bollar av smeten med hjälp av en matsked.

Hetta upp oljan i en stor stekpanna och stek bollarna i omgångar. Skaka hela tiden på pannan så förblir de runda. Lägg över dem i långpanna, hit kan de förberedas.

Värm ugnen till 175 grader och ställ in plåten med bollarna i ca 15 minuter, de skall bli genomvarma.

Servera bollarna uppträdda på tandpetare med en tunn trekant av en limeskiva och ett korianderblad och servera med den ihopblandade dippsåsen till.

LIKNANDE RECEPT

Hoisin recept
av MrsC
över 2 månader
av gummsen
över 2 månader
av hannas
över 2 månader
över 2 månader
av Fetgnu
över 2 månader
av ros
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.