Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Solveigs glasskaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Otroligt god tårta, receptet kommer från Norge

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 150 grader. Mal mandeln i kvarn. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret under fortsatt vispning. Vänd ner mandeln i vitan. Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Häll i marängsmeten och grädda på nedersta falsen 50-60 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna i formen. Vipa under tiden äggulorna med sockret till ett vitt skum. Finhacka dajmen och blanda med det ljumma kaffet. Vispa grädden och vänd ner äggskummet och kaffet. Häll glassmeten på marängbotten. Ställ kakan i frysen minst 3 timmar. OBS! tag fram kakan och ställ den i kylen drygt ½ timme innan servering. Dekorera med spritsade gräddtoppar och chokladmoccabönor eller färska bär

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • andersr4 30 augusti 2009

    Solveigs goda glasskaka (Ann-Maris mockaglasstårta)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.