- Serverar: 18 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Kakor till glass -och fruktdesserter.
Superenkla att göra!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Dela äggen i gulor och vitor.
Vispa gulorna, hälften av sockret och vattnet till en tjock,
pösig smet.
Vispa äggvitorna till ett fast skum. Använd en torr och ren skål
annars går det inte att vispa vitorna. Tillsätt resten av sockret,
lite i taget, under vispning.
Sikta mjölet i äggulesmeten. Tillsätt 1/3 av äggvitesmeten
och blanda om allt väl, men försiktigt.
Vänd i resten av äggvitesmeten. Spritsa ut smeten till cirka 10 cm långa, lätt ovala kakor på en smord plåt.
Grädda kakorna i ugnen i 10-12 min eller tills de har
fått en svagt guldgul färg.
Publicerat den
1 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar