Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glasskakor

 
  • Serverar: 18 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Kakor till glass -och fruktdesserter. Superenkla att göra!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa gulorna, hälften av sockret och vattnet till en tjock, pösig smet. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Använd en torr och ren skål annars går det inte att vispa vitorna. Tillsätt resten av sockret, lite i taget, under vispning. Sikta mjölet i äggulesmeten. Tillsätt 1/3 av äggvitesmeten och blanda om allt väl, men försiktigt. Vänd i resten av äggvitesmeten. Spritsa ut smeten till cirka 10 cm långa, lätt ovala kakor på en smord plåt. Grädda kakorna i ugnen i 10-12 min eller tills de har fått en svagt guldgul färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.