Instruktioner
Sätt ugnen på 150 grader.
Mal mandeln i kvarn.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret under fortsatt vispning.
Vänd ner mandeln i vitan.
Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Häll i marängsmeten och grädda på nedersta falsen 50-60 minuter.
Ta ut kakan och låt den svalna i formen.
Vipa under tiden äggulorna med sockret till ett vitt skum.
Finhacka dajmen och blanda med det ljumma kaffet.
Vispa grädden och vänd ner äggskummet och kaffet.
Häll glassmeten på marängbotten. Ställ kakan i frysen minst 3 timmar.
OBS! tag fram kakan och ställ den i kylen drygt ½ timme innan servering. Dekorera med spritsade gräddtoppar och chokladmoccabönor eller färska bär
Solveigs goda glasskaka (Ann-Maris mockaglasstårta)