Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Solveigs Rabarbersaft

(1 kommentar)  
  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 3 dagar
Skriv ut

Mycket lätt att göra och är fantastiskt god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rabarberna och Citronerna sköljes, skivas och skäres i bitar.
  2. Lägg i en hink och häll kallvatten över så att rabarber och citroner är täckta.
  3. Rör ner citronsyran. Lägg plast över.
  4. Låt stå svalt i 3 dygn och rör om varje dag.
  5. Sila av rabarber och citroner.
  6. Tillsätt Ca 0.8 kg socker till varje liter avrunnen saft. Rör om tills sockret löst sig.
  7. Tar ca 2 kg socker till 4 liter avrunnen saft.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Glitterfia 1 juni 2010

    Detta recept har jag också. Det är toppen!. Riktigt svalkande en varm sommardag. Gör det varje år och fryser in saften i 50 cl petflaskor.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.