Kakorna fyllda med moussen håller sig förvånansvärt spröda en längre stund, men bäst blir de om de läggs samman strax före serveringen.
Instruktioner
- Rör smör, socker, havregryn och mjöl. Rör i ägget och arbeta ihop till en deg.
- Sätt ugnen på 200°. Låt degen ligga i kylen ca 30 minuter. Ta sedan upp den på mjölat bakbord, dela den i 24 delar och tryck ut den i 24 aluminiumformar. Mjöla fingrarna om degen klibbar. Grädda i nedre delen av ugnen ca 8 minuter.
- Låt kakorna kallna och stjälp dem ur formarna.
- Skär rabarbern i skivor. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka rabarber, saft, socker, vaniljstång och frön till en tjock kräm, 5-10 minuter. Låt kallna. Hit kan man förbereda.
- Vispa grädden hårt och blanda ned den i rabarberkrämen tillsammans med kesella. Låt moussen stå i kylen till servering.
- Klicka moussen i havreformarna och garnera med en halv jordgubbe och ev myntablad.
Publicerat den
11 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar