Instruktioner
Smöra en rund kakform med löstagbara kanter.
Sätt ugnen på 175 grader över och undervärme.
Vispa äggulorna med socker och vaniljsocker.
Smält smöret i en kastrull och häll i vattnet i smöret och koka upp.
Blanda nötmjölet, cocos, salt och bakpulver.
Blanda ner mjölmixet i äggblandningen.
Häll i 2 dl av de tinade rabarberna i smeten och rör om.
Rör försiktigt i det heta smörvattnet i smeten och se till att allt är välblandat.
Häll i smeten i den smörade formen och ställ mitt i ugnen i 60 minuter.
Tag ut kakan och låt den svalna.
När den svalnat så häller du över resterande rabarberna och saften som blivit av att de tinat. Se till att de är jämnt fördelat över kakan.
Sätt ner ugnen till 150 grader.
Vispa äggvitorna, florsocker och strösocker vit och fluffigt.
Under tiden du vispar så häller du försiktigt i citronsaften i marängsmeten.
När du kan vända skålen upp och ner utan att något rinner ut så är smeten färdigvispad.
Klicka ut marängsmeten över kakan och marängerna så att de täcker och ställ in kakan igen mitt i ugnen i 30 minuter.